تغذیه دام و طیور
بررسی ارزش تغذیه ای ریشه چه جو و تاثیر آن بر رشد و عملکرد دستگاه گوارش و خصوصیات بستر جوجه‌های گوشتی

متین رنجبر؛ فریبرز خواجعلی؛ مهران ترکی؛ فریبا رفیعی

دوره 37، شماره 145 ، اسفند 1403، ، صفحه 91-102

https://doi.org/10.22092/asj.2024.365111.2370

چکیده
  در آزمایش حاضر، از 336 قطعه جوجه یک‌روزه گوشتی (سویه راس 308) در قالب یک طرح کاملاً تصادفی استفاده شد و اثرات سطوح مختلف ریشه‌چه جو به عنوان یک ماده خوراکی در تغذیه جوجه‌های گوشتی مورد ارزیابی قرار گرفت. تیمارهای مورد استفاده شامل یک جیره شاهد بر پایه ذرت و کنجاله سویا و سه تیمار آزمایشی حاوی 5/1، 3 و 5/4 درصد ریشه چه جو بود. نتایج آزمایش نشان ...  بیشتر

تغذیه دام و طیور
اثرات فرم معمولی و نانوکپسوله اسانس کاسنی و اسطوخدوس بر عملکرد، خصوصیات لاشه و پاسخ به تزریق گلبول قرمز گوسفندی در جوجه‌های گوشتی

جواد واحد خوش چهره؛ سید عبداله حسینی؛ محمد چمنی؛ علی اصغر صادقی؛ امیر میمندی پور

دوره 36، شماره 138 ، خرداد 1402، ، صفحه 65-76

https://doi.org/10.22092/asj.2022.358190.2214

چکیده
  تحقیق حاضر با هدف بررسی تأثیر استفاده از فرم معمولی و نانوکپسوله اسانس گیاهان اسطوخدوس و کاسنی بر عملکرد، خصوصیات لاشه و ایمنی جوجه‌های گوشتی صورت گرفت. تعداد 1050 قطعه جوجه یکروزه (مخلوط نر و ماده به نسبت مساوی) سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با 7 تیمار، 5 تکرار و 30 قطعه جوجه در هر تکرار مورد استفاده قرار گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل: ...  بیشتر

پاسخ ایمنی و فعالیت‌های آنزیمی جوجه‌های گوشتی تحت تنش سرمایی به داروی نیتروگلیسیرین

محمد حسین نعمتی؛ سید سعید موسوی؛ صیفعلی ورمقانی

دوره 33، شماره 128 ، آذر 1399، ، صفحه 205-216

https://doi.org/10.22092/asj.2019.125912.1902

چکیده
  این آزمایش به منظور بررسی تاثیر افزودن داروی آهسته رهش نیتروگلیسرین بر جلوگیری از بروز سندرم آسیت در جوجه‌های گوشتی انجام شد. تعداد 500 قطعه جوجه‌ گوشتی نر در سن هفت روزگی در قالب طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار، 5 تکرار و 20 قطعه جوجه‌ در هر تکرار، مورد استفاده قرار گرفتند. تیمارهای آزمایشی شامل 1- گروه شاهد مثبت (بدون القاء آسیت و بدون افزودن ...  بیشتر

تأثیر ویتامین E و ال-کارنیتین بر عملکرد رشد، فراسنجه‌های خونی و سیستم‌ ایمنی جوجه‌های گوشتی تحت تنش گرمایی

محمدعلی شیرعلی؛ سمیه سالاری؛ صالح طباطبایی وکیلی؛ محسن ساری؛ رحمان جهانیان

دوره 29، شماره 110 ، خرداد 1395، ، صفحه 115-128

https://doi.org/10.22092/asj.2016.106525

چکیده
  این مطالعه، با هدف بررسی تأثیر سطوح مختلف ویتامین E و ال-کارنیتین بر عملکرد و برخی فراسنجه‌های خونی و ایمنی جوجه‌های گوشتی تحت تنش گرمایی در قالب طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل۳Í۳ با ۳ سطح ویتامین E (صفر، ۱۰۰ و ۲۰۰ میلی‌گرم بر کیلوگرم) و ۳ سطح ال-کارنیتین (صفر، ۵۰ و ۱۰۰ میلی‌گرم بر کیلوگرم) انجام شد. از ابتدای هفته چهارم تنش ...  بیشتر