اثر پلی ساکاریدهای غیرنشاسته‌ای دانه جو مکمل شده با آنزیم بر عملکرد، جمعیت میکروبی و ریخت‌شناسی پرزهای روده کوچک جوجه‌های گوشتی

مجید کلانتر نیستانکی؛ اکبر یعقوبفر؛ فریبرز خواجعلی

دوره 28، شماره 106 ، خرداد 1394، ، صفحه 121-132

https://doi.org/10.22092/asj.2015.101354

چکیده
  این آزمایش با 3 تیمار در 5 تکرار در قالب طرح کاملا تصادفی با استفاده از 375  قطعه جوجه یک روزه مخلوط از سویه راس 308 در دو دوره زمانی 1 تا 21 روزگی و 22 تا 42 روزگی اجرا گردید. گروه های آزمایشی  شامل شاهد، جو و جو مکمل شده با مخلوط آنزیم های فیتاز و مولتی گلایکاناز و صفات مورد بررسی شامل عملکرد،  جمعیت میکروبی روده کوچک و اندازه گیری مشخصات ...  بیشتر

بررسی عملکرد مرغان بومی در مناطق روستایی استان اصفهان

علیرضا آذربایجانی؛ عباسعلی قیصری؛ عبدالرضا نبی نژاد

دوره 28، شماره 106 ، خرداد 1394، ، صفحه 147-156

https://doi.org/10.22092/asj.2015.101356

چکیده
  به منظور بررسی عملکرد مرغان بومی تولید شده در مرکز پرورش و اصلاح نژاد مرغ بومی اصفهان در سطح روستاهای استان اصفهان، مطالعه ای با استفاده از 1440 قطعه نیمچه 45 روزه در 4 شهرستان و 2 اقلیم گرم و سرد استان اصفهان انجام شد. این پژوهش با همکاری60 خانواده روستایی انجام گردید که به هر خانواده 24 قطعه نیمچه 45 روزه به نسبت 5 مرغ به 1 خروس داده شد. نتایج ...  بیشتر

عملکرد بره های پرواری تغذیه شده با جیره های غذایی حاوی علوفه هیدرو پونیک

سید علیرضا حسینی ابرندآبادی؛ حسن حسینی نسب؛ حمید رضا پورمیرزایی؛ حسن فضائلی

دوره 28، شماره 106 ، خرداد 1394، ، صفحه 157-168

https://doi.org/10.22092/asj.2015.101357

چکیده
  این پژوهش به منظور بررسی عملکرد علف سبز تولیدی حاصل از کشت جو با روش آبکشت، در تغذیه بره های پرواری انجام گرفت. طی یک دوره 16 هفته ای، با استفاده از بذر جو، علوفه هیدروپونیک در دوره های زمانی کشت 5 روزه و 7 روزه، تولید گردید و علف سبز تولیدی هر روز برداشت و طی دو آزمایش جداگانه متوالی، در تغذیه بره های پرواری مصرف شد و عملکرد بره ها تعیین ...  بیشتر

اثر مصرف علف خشک خارشتر در جیره غذایی بر عملکرد گوسفندان بلوچی

جعفر باشتینی

دوره 28، شماره 106 ، خرداد 1394، ، صفحه 169-178

https://doi.org/10.22092/asj.2015.101358

چکیده
  این آزمایش به منظور بررسی اثر علوفه­ی خارشتر (Alhagi sp.) در جیره‌ی غذایی، بر عملکرد میش­های بلوچی در دوران آبستنی و شیردهی انجام شد که در آن از 72 رأس میش بلوچی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تیمار و 4 تکرار استفاده شد. جیره­های آزمایشی شامل: 1) کاه گندم، یونجه خشک، جو به نسبت  50، 30 و 20 درصد؛ 2) کاه گندم، یونجه خشک، خارشتر، جو به نسبت 25، ...  بیشتر

بررسی اثر چند مولتی آنزیم و سطح مواد مغذّی جیره بر عملکرد و صفات لاشة جوجه های گوشتی

علی نوبخت؛ سعید ضیایی؛ علی رضا صفامهر

دوره 28، شماره 106 ، خرداد 1394، ، صفحه 197-208

https://doi.org/10.22092/asj.2015.101360

چکیده
  این آزمایش به منظور ارزیابی اثرات مکمل‌های آنزیمی و سطوح مواد مغذّی در جیره بر عملکرد و کیفیت لاشه در جوجه‌های گوشتی انجام گرفت. تعداد 288 قطعه جوجه گوشتی یک روزۀ سویۀ راس­ 308 (مخلوط نر و ماده) به صورت فاکتوریل 4×2 شامل دو سطح مواد مغذّی (توصیة کاتالوگ سویة راس­308 و 5 درصد کمتر از توصیة کاتالوگ سویة راس 308) و سه مولتی‌‌آنزیم تجاری ...  بیشتر

بررسی تأثیر استفاده از سرکه و آنزیم فیتاز بر عملکرد و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی

نسیبه محمدباقری؛ رامین نجفی

دوره 28، شماره 106 ، خرداد 1394، ، صفحه 219-230

https://doi.org/10.22092/asj.2015.101362

چکیده
  مطالعه حاضر جهت بررسی اثرات مکمل‌سازی سرکه، آنزیم فیتاز و اثرات متقابل آن­ها بر عملکرد، چربی­های­ خون، سیستم ایمنی و برخی ویژگی‎های لاشه جوجه­های گوشتی انجام شد. برای این منظور، تعداد 240 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه سویه راس 308 در یک آزمایش فاکتوریل 2×2 در قالب طرح کاملاً تصادفی، با چهار تیمارآزمایشی، پنج تکرار و 12 قطعه جوجه ...  بیشتر

اثر سطوح مختلف پودر ژل آلوئه ورا بر عملکرد، میکروفلور روده و اندام های گوارشی جوجه بلدرچین‌‌های ژاپنی (Coturnix japonica)

انوشیروان جعفرزاده؛ حسن درمانی کوهی؛ نوید قوی حسین زاده؛ محمد روستایی علی مهر

دوره 28، شماره 106 ، خرداد 1394، ، صفحه 231-242

https://doi.org/10.22092/asj.2015.101363

چکیده
  این آزمایش، با تعداد 700 جوجه بلدرچین ژاپنی به منظور بررسی اثر مکمل‌‌سازی سطوح مختلف پودر ژل آلوئه­ورا (صفر، 1/0، 2/0 و 3/0 درصد از جیره) بر عملکرد، وزن اندام­های گوارشی و میکروفلور روده جوجه‌‌های گوشتی در قالب یک طرح کاملا" تصادفی با 4 تیمار، 5 تکرار و 35 پرنده (به­صورت مخلوط نر و ماده) در هر تکرار به مدت 6 هفته (1 الی 42 روزگی) انجام شد. ...  بیشتر