تغذیه دام و طیور
اثر جیره‌های حاوی سطوح مختلف کنگر فرنگی (Cynara scolymus L.) بر مصرف خوراک، عملکرد رشد، گوارش‌پذیری مواد مغذی و فراسنجه‌های خونی بره‌های نر کردی

هوشنگ جعفری؛ پوریا دادور؛ صیفعلی ورمقانی

دوره 37، شماره 143 ، شهریور 1403، ، صفحه 133-148

https://doi.org/10.22092/asj.2023.362805.2324

چکیده
  این پژوهش به‌منظور بررسی اثر سطح علوفۀ کنگر فرنگی جیره بر عملکرد رشد، گوارش‌پذیری مواد مغذی و فراسنجه‌های خونی بره‌های نر پرواری انجام شد. از 24 رأس برۀ نر کردی (35/2 ± 18/30 کیلوگرم وزن زنده و سن 7 ماه) در قالب طرح کاملاً تصادفی استفاده شد. جیره‌های آزمایشی شامل جیرۀ بدون کنگر فرنگی (شاهد)، جیرۀ حاوی 10 درصد کنگر فرنگی و جیرۀ حاوی 20 درصد ...  بیشتر

تأثیر شکل فیزیکی یونجه و فرآوری دانۀ جو بر عملکرد، فراسنجه‌های تخمیری شکمبه و سنتز پروتئین میکروبی در بره‌های پرواری دالاق

راحله رجبی علی آبادی؛ تقی قورچی؛ نورمحمد تربتی نژاد؛ عبدالحکیم توغدری؛ مختار مهاجر؛ رضا طهماسبی

دوره 35، شماره 137 ، اسفند 1401، ، صفحه 17-30

https://doi.org/10.22092/asj.2022.354280.2149

چکیده
  به‌منظور بررسی تأثیر شکل فیزیکی یونجه و فرآوری دانه جو بر عملکرد، فراسنجه‌های شکمبه‌ای و سنتز پروتئین میکروبی در بره‌های پرواری نژاد دالاق از 30 رأس بره نر 2/1±5/3 ماهه با میانگین وزن زنده 1/1±17 کیلوگرم استفاده شد. این آزمایش در قالب فاکتوریل 3×2 بر پایه طرح کاملاً تصادفی با دو با دو فاکتور شامل: شکل فیزیکی علوفه و فرآوری دانه ...  بیشتر

ترکیب شیمیایی و فراسنجه‌های تولید گاز تفاله گوجه فرنگی سیلو شده با تفاله چغندرقند و تلقیح باکتریایی و تاثیر آن بر عملکرد بره‌های پرواری مغانی

عبدالعزیز یانق؛ فرزاد قنبری؛ جواد بیات کوهسار؛ فرید مسلمی پور

دوره 32، شماره 122 ، خرداد 1398، ، صفحه 247-262

https://doi.org/10.22092/asj.2018.116565.1585

چکیده
  این پژوهش به‌منظور بررسی ترکیب شیمیایی و فراسنجه‌های تولید گاز تفاله گوجه فرنگی سیلو شده با تفاله چغندرقند (5 و 10 درصد وزن تفاله گوجه فرنگی) و تلقیح باکتریایی (لاکتوباسیلوس پلانتاروم ، 1 میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم علوفه‌ی تازه) و تاثیر آن بر عملکرد بره‌های پرواری مغانی انجام گرفت. آزمایش پرواری با 25 راس بره نر مغانی به‌مدت 70 روز ...  بیشتر