تغذیه دام و طیور
تاثیر جایگزینی کنجاله سویا با کنجاله جوانه ذرت در جیره بر مصرف خوراک، فراسنجه های شکمبه ای و متابولیت‌های خونی بره‌های پرواری آتابای

عبدالحکیم توغدری؛ تقی قورچی؛ محمد اسدی؛ کامل عموزاده آرائی؛ مصطفی عالی پور

دوره 37، شماره 143 ، شهریور 1403، ، صفحه 71-84

https://doi.org/10.22092/asj.2023.362376.2316

چکیده
  این پژوهش به منظور بررسی اثر جایگزینی کنجاله سویا با کنجاله جوانه ذرت در جیره بر مصرف خوراک، فراسنجه‌های شکمبه‌ای و متابولیت‌های خونی بره‌های پرواری آتابای صورت گرفت. سی راس بره‌ پرواری (با میانگین وزن 7/2± 32 کیلو‌گرم) به طور تصادفی به 3 گروه با 10 تکرار تقسیم شدند. بره‌های گروه کنترل با جبره بدون کنجاله جوانه ذرت تغذیه شدند. سایر ...  بیشتر

تغذیه دام و طیور
تأثیر جایگزینی کنجاله سویا با پودر بقایای کشتارگاهی طیور بر میش های شیرده

صادق سجادی؛ عبدالحکیم توغدری؛ تقی قورچی؛ محمد اسدی

دوره 37، شماره 142 ، خرداد 1403، ، صفحه 45-58

https://doi.org/10.22092/asj.2023.361890.2299

چکیده
  این پژوهش به منظور بررسی اثر جایگزینی کنجاله سویا با پودر بقایای کشتارگاه طیور بر عملکرد، ترکیبات شیر، قابلیت هضم مواد مغذی، فراسنجه‌های خونی میش‌های شیرده صورت گرفت. جهت اجرای این آزمایش از تعداد 24 رأس میش شیری سه شکم زایش نژاد دالاق با میانگین وزنی 7/3±36 کیلوگرم در ۴ تیمار و 6 تکرار در قالب طرح کاملا تصادفی استفاده شد. تیمارها ...  بیشتر

اثر پوشش دار کردن کنجاله سویا با چربی های اشباع و زئولیت بر تجزیه پذیری شکمبه‌ای و قابلیت هضم روده‌ای در شرایط برون تنی

محسن صحرائی بلوردی؛ علی اسدی الموتی؛ علی اکبر خادم

دوره 32، شماره 123 ، شهریور 1398، ، صفحه 335-348

https://doi.org/10.22092/asj.2018.121187.1665

چکیده
  هدف از این آزمایش بررسی اثر پوشش دار کردن کنجاله سویا با چربی‌های اشباع و زئولیت بر حلالیت پروتئین، تجزیه پذیری ماده خشک و پروتئین در شکمبه و قابلیت هضم روده‌ای پروتئین بود. تیمارها شامل: 1) کنجاله سویای محافظت نشده، 2) کنجاله سویای پوشش دار شده با 40 درصد چربی، 3) کنجاله سویای پوشش دار شده با 38 درصد چربی و 2 درصد زئولیت، 4) کنجاله سویای ...  بیشتر

تأثیر کنجاله سویای تخمیر شده با آسپرژیلوس اوریزا و سطح پروتئین جیره بر عملکرد و جمعیت میکروبی دستگاه گوارش جوجه های گوشتی

مجتبی فلاح؛ بهروز دستار؛ فرزانه گنجی؛ امین عشایری زاده

دوره 28، شماره 109 ، اسفند 1394، ، صفحه 53-66

https://doi.org/10.22092/asj.2016.106085

چکیده
  این آزمایش به منظور بررسی تأثیر کنجاله سویای تخمیر شده با آسپرژیلوس اوریزا و سطح پروتئین جیره بر عملکرد و جمعیت میکروبی دستگاه گوارش جوجه­های گوشتی در قالب طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل 2×2 شامل 2 شکل کنجاله سویا (معمولی و تخمیری) و 2 سطح پروتئین (پروتئین بالا و پایین) انجام شد. تعداد 240 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 به 4 تیمار آزمایشی ...  بیشتر