تغذیه دام و طیور
ترکیب شیمیایی و مواد ضدتغذیه‌ای علوفۀ سالیکورنیا بیگلوی (Salicornia bigelovii) و تأثیر گنجاندن آن در جیره بر مصرف خوراک، عملکرد رشد و قابلیت هضم مواد مغذی در بره‏های پرواری

مهدی رجبی؛ یوسف روزبهان؛ جواد رضائی

دوره 37، شماره 145 ، اسفند 1403، ، صفحه 137-152

https://doi.org/10.22092/asj.2024.365376.2382

چکیده
  هدف از این تحقیق، بررسی اثر تغذیۀ علوفۀ سالیکورنیا بیگلوی بر عملکرد رشد و لاشۀ بره‌های پرواری بود. آزمایش با استفاده از 63 رأس برة نر افشاری در قالب طرح کاملاً تصادفی با هفت تیمار و نه تکرار طی 100 روز انجام شد. تیمارها عبارت بودند از: جیرۀ بدون سالیکورنیا (شاهد) و جیره‌های حاوی 45، 90، 135، 180، 225 و 270 گرم سالیکورنیا به جای یونجه در کیلوگرم ...  بیشتر

ارزش غذایی سیلاژ علوفه تاج‌خروس (رقم Maria) در مقایسه با سیلاژ ذرت

حسین شادی؛ یوسف روزبهان؛ جواد رضائی؛ حسن فضائلی

دوره 31، شماره 121 ، اسفند 1397، ، صفحه 303-316

https://doi.org/10.22092/asj.2018.121504.1682

چکیده
  گیاه تاج‌خروس رقم ماریا و ذرت علوفه‌ای هرکدام در 5 تکرار در ظرف‌های پلاستیکی برای 60 روز سیلو شدند. ترکیب شیمیایی، اسید اگزالیک، نیترات و ترکیبات فنولی نمونه‌ها تعیین شد. تخمیرپذیری برون‌تنی و انرژی قابل متابولیسم با روش آزمون گاز، و تجزیه‌‌پذیری با استفاده از کیسه‌های نایلونی در سه رأس قوچ فیستوله‌دار اندازه‌گیری شد. پروتئین ...  بیشتر

اثر منابع متفاوت غلات بر قابلیت هضم جیره غذایی در اسب با استفاده از دو نشانگر داخلی

احسان دیرکوندی؛ یوسف روزبهان؛ حسن فضائلی

دوره 28، شماره 107 ، شهریور 1394، ، صفحه 3-12

https://doi.org/10.22092/asj.2015.102332

چکیده
  در این تحقیق، سه جیره غذایی بر روی 12 رأس اسب نژاد ترکمن با میانگین وزن 44±425 کیلوگرم و سن 8/1±6 سال، مورد آزمایش قرار گرفتند. کلیه جیره‏ها براساس 35 درصد کنسانتره و 65 درصد علوفه تنظیم شدند اما منابع غلات در جیره 1، 2 و 3 به ترتیب شامل: ذرت- یولاف، جوـ گندم و جو- یولاف بود. از دو نشانگر داخلی لیگنین و خاکستر نامحلول در اسید برای تعیین قابلیت ...  بیشتر

تاثیر سطوح متفاوت عصاره تفاله انگور بر قابلیت ‌هضم روده‌ای گاو شیری به روش برون تنی

محمد جواد ابرقوئی؛ یوسف روزبهان

دوره 28، شماره 106 ، خرداد 1394، ، صفحه 13-28

https://doi.org/10.22092/asj.2015.101344

چکیده
  این تحقیق به منظور بررسی سطوح مختلف عصاره تفاله انگور بر تجزیه­پذیری و قابلیت­هضم جیره معمول گاو شیری با استفاده از روش تولید گاز دو مرحله­ای تغییر‌یافته، انجام پذیرفت. مقادیر اسیدهای چرب فرار، تولید آمونیاک و جمعیت پروتوزوآ تعیین گردیدند. شش سطح عصاره مورد استفاده قرار گرفت که شامل GE0: جیره پایه بدون عصاره، GE1، GE2، GE3، GE4، GE5 به ...  بیشتر

اثر سطوح مختلف پروتئین عبوری بر رشد و خصوصیات لاشه بز نر رائینی

مهرداد تقی زاده؛ یوسف روزبهان؛ کامران رضا یزدی؛ رامین حبیبی

دوره 27، شماره 105 ، بهمن 1393، ، صفحه 35-42

https://doi.org/10.22092/asj.2015.100669

چکیده
  این تحقیق، با استفاده از 20 رأس بز نر رائینی با وزن اولیه 5/2  30 کیلوگرم با سن 18 ماه در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 4 جیره آزمایشی و 5 تکرار برای  مطالعه اثر سطوح مختلف پروتئین عبوری بر رشد و خصوصیات لاشه بز نر رائینی به مدت 84 روز انجام گردید. میزان پروتئین عبوری جیره های 1(جیره پایه) 2 ، 3 ، 4 به ترتیب 75/2 ، 86/4 ، 91/5 و 97/6 درصد در ماده خشک و سطح ...  بیشتر

تأثیر جایگزینی سیلاژ ذرت با سیلاژ تاج خروس بر افزایش وزن، تخمیر شکمبه‌ای و فراسنجه‌های خونی یک گله پرواری گوسفند مغانی

یوسف روزبهان؛ جواد رضائی؛ حسن فضائلی؛ مجتبی زاهدی‌فر؛ قاسم مقصودی نژاد

دوره 27، شماره 104 ، آبان 1393، ، صفحه 39-54

https://doi.org/10.22092/asj.2014.100169

چکیده
  به‌منظور بررسی تأثیر جایگزینی سیلاژ ذرت (CS) با سیلاژ تاج‌خروس (AS) بر افزایش وزن، تخمیر شکمبه و فراسنجه‌های خون دام، تعداد 50 رأس بره نر مغانی با میانگین وزنی 9/1±28 کیلوگرم به مدت 98 روز در قالب طرح کاملاً تصادفی مورد بررسی قرار گرفتند. پنج جیره آزمایشی هم‌انرژی و هم‌پروتئین بر اساس نیازهای غذایی دام تنظیم شدند که در آنها سیلاژ ذرت ...  بیشتر