داود محمدی؛ اکبر یعقوبفر؛ نیما ایلا
چکیده
هدف از انجام این پژوهش ارزیابی اثرات اسانس آویشن بر عملکرد، خصوصیات لاشه، متابولیتهای سرم و پاسخ ایمنی در جوجههای گوشتی تحت تنش گرمایی میباشد. تعداد 400 قطعه جوجه گوشتی نر یکروزه سویه راس- 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی به 4 تیمار با پنج تکرار، هر تکرار مشتمل بر 20 پرنده تخصیص یافتند. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از جیره شاهد(بدون ...
بیشتر
هدف از انجام این پژوهش ارزیابی اثرات اسانس آویشن بر عملکرد، خصوصیات لاشه، متابولیتهای سرم و پاسخ ایمنی در جوجههای گوشتی تحت تنش گرمایی میباشد. تعداد 400 قطعه جوجه گوشتی نر یکروزه سویه راس- 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی به 4 تیمار با پنج تکرار، هر تکرار مشتمل بر 20 پرنده تخصیص یافتند. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از جیره شاهد(بدون افزودنی) و جیرههای حاوی 1/0، 15/0 و 2/0 درصد اسانس آویشن. نتایج نشان دادند که مکمل کردن جیره با اسانس آویشن تاثیرمعنیداری بر متوسط وزن بدن، افزایش وزن روزانه، مصرف خوراک روزانه، ضریب تبدیل غذایی و خصوصیات لاشه نداشت (05/0P>). افزودن اسانس آویشن به جیره جوجههای گوشتی روی متابولیت های سرم (گلوکز، تری گلیسرید، آلبومین و پروتئین و VLDL) اثر معنی داری نداشت (05/0P>)، ولی سطح کلسترول و LDL را به طور معنی داری کاهش و سطح HDL را بطور معنی داری افزایش داده بود (05/0P<). مکمل کردن جیره با اسانس آویشن پاسخ آنتی بادی را در برابر بیماری نیوکاسل وگلبولهای قرمز گوسفند (SRBC) در سرم جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی به طور معنی داری افزایش داده بود (05/0P<)، اگرچه روی سطح ایمینوگلوبین G تاثیر معنی داری نداشت (05/0P>). این نتایج پیشنهاد میکنند که مکمل نمودن جیره با اسانس آویشن باعث روند رو به افزایش نرخ رشد، تقویت سیستم ایمنی، کاهش سطح کلسترول و LDL در سرم گردیده و میتواند به عنوان محرک رشد و تقویت کننده پاسخ ایمنی در جیره جوجههای گوشتی تحت تنش گرمایی در نظر گرفته شود.
حسن خمیس آبادی؛ قاسم پورحسابی
چکیده
ااین مطالعه با هدف تعیین اثرات استفاده از ترکیب عصاره دو گیاه دارویی نعناع فلفلی و آویشن بر عملکرد، ویژگی های لاشه و میکروفلورای دستگاه گوارش جوجه های گوشتی انجام شد. آزمایش در 42 روز در قالب طرح کاملاً تصادفی با آزمایش فاکتوریل 3×3 با 540 قطعه جوجه گوشتی (سویه راس) شامل 9 تیمار، 3 تکرار و 20 قطعه در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی عبارت ...
بیشتر
ااین مطالعه با هدف تعیین اثرات استفاده از ترکیب عصاره دو گیاه دارویی نعناع فلفلی و آویشن بر عملکرد، ویژگی های لاشه و میکروفلورای دستگاه گوارش جوجه های گوشتی انجام شد. آزمایش در 42 روز در قالب طرح کاملاً تصادفی با آزمایش فاکتوریل 3×3 با 540 قطعه جوجه گوشتی (سویه راس) شامل 9 تیمار، 3 تکرار و 20 قطعه در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: جیره پایه (شاهد) و به ترتیب جیره پایه همراه با 1/0 درصد عصاره نعناع فلفلی، 2/0 درصد عصاره نعناع فلفلی، 1/0 درصد عصاره آویشن ، 2/0 درصد عصاره آویشن ، 1/0 درصدآویشن + 1/0 درصد نعناع فلفلی ، 1/0 درصد نعناع فلفلی + 2/0 درصد آویشن ، 2/0 درصد نعناع فلفلی+ 1/0 درصد آویشن ، 2/0 درصد نعناع فلفلی + 2/0درصد آویشن بود. نتایج نشان داد اثر سطوح مختلف عصاره آویشن و نعناع فلفلی بر خوراک مصرفی، افزایش وزن بدن و ضریب تبدیل خوراک، معنی دار نبود(05/0P>). تفاوت معنیداری بین تیمارهای آزمایشی از نظر ویژگیهای لاشه مشاهده نشد (05/0P>). سطوح مختلف آویشن و نعناع فلفلی در مقایسه با تیمار شاهد درصد تلفات را به طور معنی داری تحت تأثیر قرار داد (05/0P<). باکتری اشرشیاکلی فقط در تیمار شاهد مشاهده شد. درنتایج پژوهش حاضر استفاده از عصارههای نعناع فلفلی و آویشن به صورت جداگانه یا بصورت ترکیبی تأثیر معنی داری بر عملکرد رشد، ویژگیهای لاشه و میکروفلورای دستگاه گوارش جوجههای گوشتی نداشت.
حیدر زرقی؛ سونیا زکی زاده؛ علی دهقان؛ علی زنگنه
چکیده
این آزمایش به منظور بررسی اثر افزودن سطوح مختلف پودر برگ آویشن به جیرههای بر پایه گندم با سطح تراکم مواد مغذی پایین بر شاخصهای عملکرد رشد، وزن نسبی اندامهای گوارشی، ایمنی همورال و متابولیتهای سرم خون جوجه های گوشتی انجام شد. تعداد 160 قطعه جوجه خروس گوشتی یک روزه سویه "راس 308" در یک طرح کاملاً تصادفی بین چهار تیمار (افزودن سطوح صفر،0.4، ...
بیشتر
این آزمایش به منظور بررسی اثر افزودن سطوح مختلف پودر برگ آویشن به جیرههای بر پایه گندم با سطح تراکم مواد مغذی پایین بر شاخصهای عملکرد رشد، وزن نسبی اندامهای گوارشی، ایمنی همورال و متابولیتهای سرم خون جوجه های گوشتی انجام شد. تعداد 160 قطعه جوجه خروس گوشتی یک روزه سویه "راس 308" در یک طرح کاملاً تصادفی بین چهار تیمار (افزودن سطوح صفر،0.4، 0.8 و 1.2 درصد پودر برگ خشک شده گیاه آویشن به جیره) با 4 تکرار و 10 قطعه پرنده در هر تکرار به طور تصادفی تقسیم شدند. افزودن پودر برگ آویشن در سطح 0.4 درصد به جیره باعث افزایش معنیدار رشد (0.05>P) و بهبود معنیدار ضریب تبدیل غذایی در دوره سنی 18-1 روزگی شد (0.05>P) اما در دوره های سنی 30-19، 49-31 و 49-1 روزگی اثر معنیداری بر شاخصهای عملکرد رشد نداشت. افزودن پودر برگ آویشن به جیره مصرفی در سطوح 0.8 و 1.2 درصد باعث کاهش معنیدار وزن نسبی روده کوچک، در سطح 0.8 درصد باعث افزایش معنیدار غلظت تریگلیسرید و کلسترول کل سرم خون در سن 49 روزگی شد (0.05>P). افزودن پودر برگ آویشن تأثیر معنیداری بر تولید آنتی بادی بر علیه گلبولهای قرمز خون گوسفندی تزریق شده در سنین 18 و 25 روزگی نداشت. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که استفاده از پودر برگ آویشن در جیره بر پایه گندم جوجه های گوشتی تنها در دوره سنی آغازین (18-1 روزگی) به عنوان محرک رشد موثر است.
علی نوبخت؛ سهراب آذرفر؛ یوسف مهماننواز؛ محمدرضا قلعه نویی
چکیده
این آزمایش جهت بررسی اثر اضافه کردن پونه (Mentha plugium L.)و آویشن (Thymus vulgaris L.) به جیره بر عملکرد و متابولیتهای خون بلدرچینهای تخمگذار انجام شد. آزمایش با تعداد 240 بلدرچین تخمگذار ژاپنی به صورت فاکتوریل2×2 شامل دو سطح پونه (صفر و 75/0 درصد) و دو سطح آویشن (صفر و 75/0 درصد) در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 4 تکرار و هر تکرار با 15 قطعه ...
بیشتر
این آزمایش جهت بررسی اثر اضافه کردن پونه (Mentha plugium L.)و آویشن (Thymus vulgaris L.) به جیره بر عملکرد و متابولیتهای خون بلدرچینهای تخمگذار انجام شد. آزمایش با تعداد 240 بلدرچین تخمگذار ژاپنی به صورت فاکتوریل2×2 شامل دو سطح پونه (صفر و 75/0 درصد) و دو سطح آویشن (صفر و 75/0 درصد) در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 4 تکرار و هر تکرار با 15 قطعه بلدرچین ماده تخمگذار از سن 6 تا 11 هفتگی انجام گردید. نتایج نشان دادند، استفاده از گیاهان دارویی پونه و آویشن و اثرات متقابل آنها دارای تأثیر معنیدار بر عملکرد، صفات کیفی تخم و سلولهای ایمنی خون بلدرچینها میباشد (05/0>P). استفاده 75/0 درصدی از گیاه پونه منجر به افزایش معنیدار در خوراک مصرفی روزانه و ضریب تبدیل غذایی شد. استفاده از آویشن، وزن تخم بلدرچینها را افزایش داد. اثر متقابل پونه و آویشن نتوانست عملکرد بلدرچینها را تغییر دهد (05/0<P). استفاده از پونه باعث بهبود کیفیت پوسته و کاهش واحد هاو شد که این در اثرات متقابل پونه و آویشن نیز مشاهده گردید. درصد هتروفیلهای خون با استفاده از آویشن کاهش و درصد گلبولهای قرمز و لنفوسیتها افزایش یافت. کاهش در درصد هتروفیلها در اثرات متقابل پونه و آویشن نیز مشاهده شد. استفاده از پونه اثرات معنیدار بر سلولهای خون بلدرچینها نداشت (05/0<P). همچنین، فراسنجههای بیوشیمیایی خون تحت تأثیر معنیدار استفاده از پونه، آویشن و اثرات متقابل آنها قرار نگرفتند (05/0<P) نتیجهگیری نهایی اینکه در بلدرچینهای تخمگذار استفاده از 75/0 درصد آویشن موجب بهبود وزن تخم، استحکام پوسته و سطح ایمنی و استفاده 75/0 درصدی از پونه اثرات منفی بر عملکرد داشته ولی صفات کیفی پوسته را بهبود میبخشد. استفاده از پونه و اثرات متقابل پونه و آویشن باعث کاهش واحد هاو شد. به طور کلی استفاده از75/0 درصد پودر آویشن در بلدرچینهای تخمگذار قابل توصیه است.