تغذیه دام و طیور
اثر جیره‌های حاوی سطوح مختلف کنگر فرنگی (Cynara scolymus L.) بر مصرف خوراک، عملکرد رشد، گوارش‌پذیری مواد مغذی و فراسنجه‌های خونی بره‌های نر کردی

هوشنگ جعفری؛ پوریا دادور؛ صیفعلی ورمقانی

دوره 37، شماره 143 ، شهریور 1403، ، صفحه 133-148

https://doi.org/10.22092/asj.2023.362805.2324

چکیده
  این پژوهش به‌منظور بررسی اثر سطح علوفۀ کنگر فرنگی جیره بر عملکرد رشد، گوارش‌پذیری مواد مغذی و فراسنجه‌های خونی بره‌های نر پرواری انجام شد. از 24 رأس برۀ نر کردی (35/2 ± 18/30 کیلوگرم وزن زنده و سن 7 ماه) در قالب طرح کاملاً تصادفی استفاده شد. جیره‌های آزمایشی شامل جیرۀ بدون کنگر فرنگی (شاهد)، جیرۀ حاوی 10 درصد کنگر فرنگی و جیرۀ حاوی 20 درصد ...  بیشتر

تغذیه دام و طیور
اثر سطوح مختلف کنجاله کاملینا در جیره کامل مخلوط شده بر مصرف مواد مغذی، عملکرد رشد و گوارش‌پذیری ظاهری مواد مغذی در بره‌های پرواری

عیدی احمدی؛ ایوب عزیزی؛ امیر فدایی فر؛ افروز شریفی

دوره 36، شماره 141 ، اسفند 1402، ، صفحه 21-32

https://doi.org/10.22092/asj.2023.359810.2254

چکیده
  هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی اثرات سطوح مختلف کنجاله کاملینا (واریته بومی سهیل) بر مصرف مواد مغذی، عملکرد رشد و گوارش‌پذیری مواد مغذی بره‌های نژاد لری-بختیاری بود. از 30 رأس بره نر نژاد لری-بختیاری با دامنه سنی 4 تا 5 ماهه و میانگین وزن زنده 5±5/34 کیلوگرم به‌مدت 56 روز برای این منظور استفاده شد. دام‌ها با سه جیره آزمایشی شامل سطوح صفر، ...  بیشتر

اثر افزودن سطوح مختلف آب به جیره کاملاً مخلوط بر عملکرد، مصرف خوراک، گوارش‌پذیری مواد مغذی و رفتار تغذیه‌ای بره‌های پرواری

زهرا یوسفی؛ ایوب عزیزی؛ امیر فدایی فر؛ علی کیانی؛ افروز شریفی

دوره 35، شماره 135 ، شهریور 1401، ، صفحه 121-132

https://doi.org/10.22092/asj.2022.356764.2194

چکیده
  هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی اثرات افزودن سطوح مختلف آب به جیره کاملاً مخلوط بر عملکرد رشد، مصرف خوراک، گوارش‌پذیری مواد مغذی و رفتارشناسی تغذیه‌ای بره‌های پرواری بود. در این پژوهش از تعداد 28 رأس بره پرواری با میانگین سن 6±120 روز و میانگین وزن زنده 4/3 ± 4/33 کیلوگرم در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 7 تکرار استفاده شد. جیره‌های ...  بیشتر

بررسی اثرات پیاز ضایعاتی بر مصرف ماده خشک، گوارش‌پذیری مواد مغذی و فراسنجه‌های شکمبه‌ای و خون در گوسفندان

زهرا شیروانی؛ امید دیانی؛ زهره حاج علیزاده

دوره 34، شماره 132 ، آذر 1400، ، صفحه 15-28

https://doi.org/10.22092/asj.2020.342843.2059

چکیده
  به‌منظور بررسی تغذیه سطوح مختلف پیاز ضایعاتی بر گوارش‌پذیری مواد مغذی، اسیدهای چرب فرار، جمعیت پروتوزوآ و فراسنجه‌های خونی، از چهار رأس گوسفند نر کرمانی با میانگین وزنی اولیه 5/1±45 کیلوگرم در قالب طرح مربع لاتین در 4 دوره 21 روزه استفاده شد. پس از تعیین ترکیب شیمیای پیاز ضایعاتی، این فرآورده در سطوح متفاوت براساس ماده خشک در جیره ...  بیشتر

اثر جایگزینی علوفه جیره با کود مرغی عمل‌آوری شده بر گوارش‌پذیری مواد مغذی، پارامترهای شکمبه‌ای و متابولیت‌های خونی گوسفندان نر مغانی

ایوب عزیزی؛ افروز شریفی؛ حسن فضائلی؛ بهاره طاهری دزفولی

دوره 34، شماره 130 ، خرداد 1400، ، صفحه 3-14

https://doi.org/10.22092/asj.2019.127525.1971

چکیده
  هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی اثرات جایگزینی جیره غذایی علوفه‌ای (شامل یونجه و کاه گندم به ترتیب 65 و 35 درصد) با سطوح صفر، 8، 16 و 24 درصد کود مرغی عمل‌آوری شده با حرارت بر گوارش‌پذیری مواد مغذی، پارامترهای شکمبه‌ای و متابولیت‌های خونی در گوسفندان نر مغانی بود. کود مرغی مورد استفاده در دمای 85-75 درجه سانتی‌گراد و به مدت 20 دقیقه در دیگ‌های ...  بیشتر

تعیین ترکیب شیمیایی و ارزش تغذیه‌ای برگ تربچه در تغذیه نشخوارکنندگان در شرایط آزمایشگاهی

ایوب عزیزی؛ زهرا امینی فرد

دوره 33، شماره 129 ، اسفند 1399، ، صفحه 49-60

https://doi.org/10.22092/asj.2019.121806.1696

چکیده
  این آزمایش با هدف تعیین ترکیب شیمیایی و ارزش تغذیه‌ای برگ تربچه در شرایط آزمایشگاهی انجام شد. در مرحله اول، ترکیب شیمیایی برگ تربچه تعیین شد، سپس تأثیر استفاده برگ تربچه در جیره بر فراسنجه‌های هضم و تخمیر با استفاده از روش‌ تولید گاز و هضم دو مرحله‌ای در مقایسه با یونجه و کاه گندم بررسی شد. در مرحله دوم، اثر جایگزینی سطوح صفر (شاهد)، ...  بیشتر

تعیین ارزش غذایی پوشش مغز پسته و تأثیر تغذیه آن بر گوارش‌پذیری و فراسنجه‌های خونی گوسفند کرمانی

نعمت اسماعیلی سیرچی؛ امید دیانی؛ رضا طهماسبی؛ محمد مهدی شریفی حسینی؛ امین خضری

دوره 31، شماره 120 ، آذر 1397، ، صفحه 217-228

https://doi.org/10.22092/asj.2018.116680.1588

چکیده
  این تحقیق به‌منظور تعیین ارزش غذایی پوشش مغز پسته (testa) و بررسی تأثیر تغذیه آن بر گوارش‌پذیری مواد مغذی و فراسنجه‌های خونی در گوسفند انجام گردید. ترکیب شیمیایی پوشش مغز پسته به‌روش آزمایشگاهی و ارزش غذائی آن با استفاده از روش آزمون تولید گاز تعیین شد. پس از تعیین ترکیب شیمیایی، این فرآورده فرعی در 4 سطح جایگزین سبوس گندم در جیره گوسفند ...  بیشتر