تغذیه دام و طیور
مقایسه اثرات محرک های رشد و ایمنی بر پایه گیاهان داروئی با و بدون پروبیوتیک بر عملکرد، خصوصیات لاشه و فراسنجه های ایمنی جوجه های گوشتی

محمدعلی قلی زاده؛ هوشنگ لطف اللهیان؛ حسین منصوری یاراحمدی؛ جعفر فخرائی؛ سید عبداله حسینی

دوره 36، شماره 141 ، اسفند 1402، ، صفحه 33-44

https://doi.org/10.22092/asj.2023.356996.2199

چکیده
  به‌منظور بررسی اثرات افزودنی‌های محرک رشد و ایمنی بر پایه گیاهان داروئی با و بدون پرو‌بیوتیک بر عملکرد و فراسنجه‌های ایمنی جوجه‌های گوشتی، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی به روش فاکتوریل با سه نوع افزودنی (افزودنی تجاری بیوهربال، ASRI-I1 و ASRI-I2) و دو سطح پرو‌بیوتیک گالیپرو (صفر، 200 گرم در تن)، در 6 تیمار و 4 تکرار و 25 قطعه جوجه (مخلوط ...  بیشتر

مدیریت پرورش دام و طیور
تأثیر نوع مواد بستری بر کیفیت بستر و شاخص‌های عملکرد رشدی و اقتصادی جوجه‌های گوشتی

عبدالمهدی کبیری فرد؛ هوشنگ لطف اللهیان؛ امیر ارسلان کمالی؛ محمد هادی صادقی؛ محمود دشتی زاده؛ سیدابوطالب صادقی؛ حسین خاج

دوره 36، شماره 139 ، شهریور 1402، ، صفحه 45-56

https://doi.org/10.22092/asj.2022.358447.2220

چکیده
  تأثیر نوع ماده استفاده‌شده به‌عنوان بستر بر کیفیت بستر و شاخص‌های عملکردی و اقتصادی جوجه‌های گوشتی با استفاده از تعداد 300 قطعه جوجه گوشتی یک‌روزه سویه راس 308، با سه نوع ماده بستری [رول مقوایی، شلتوک برنج و برگ درخت خرما] در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تیمار و پنج تکرار، بررسی شد. ضخامت بسترهای برگ درخت خرما، شلتوک برنج و رول مقوایی ...  بیشتر

مقایسه اثرات محرک‌های رشد بر پایه گیاهان دارویی و پری‌بیوتیک ( لاکتوز) بر عملکرد، خصوصیات لاشه و مورفولوژی روده کوچک جوجه‌های گوشتی

عبدالرضا محسنی قره چیق؛ جعفر فخرایی؛ سید عبداله حسینی؛ حسین منصوری یاراحمدی؛ هوشنگ لطف الهیان

دوره 33، شماره 128 ، آذر 1399، ، صفحه 15-28

https://doi.org/10.22092/asj.2019.126470.1934

چکیده
  هدف پژوهش حاضر بررسی کارآیی افزودن محرک‌های رشد گیاهی معرفی شده توسط مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور ( ASRI1 و ASRI2)، و مشابه وارداتی آن‌ها (Optifeed) پری‌بیوتیک به جیره بر عملکرد، خصوصیات لاشه و مورفولوژی روده کوچک جوجه‌های گوشتی بود. تعداد 875 قطعه جوجه گوشتی یک-روزه سویه راس- 308 به صورت مخلوط نر و ماده به 6 گروه آزمایشی، 5 تکرار و 25 پرنده در هر ...  بیشتر

اثر جرم ذرت بر عملکرد و شاخص های ایمنی جوجه های گوشتی

مجید توکلی؛ فرید شریعتمداری؛ سید عبداله حسینی؛ هوشنگ لطف الهیان؛ امیرحسین علیزاده قمصری

دوره 33، شماره 128 ، آذر 1399، ، صفحه 39-52

https://doi.org/10.22092/asj.2019.124491.1830

چکیده
  ذرت و فرآورده های جانبی آن از مهمترین محصولاتی هستند که در تغذیه دام و طیور برای تأمین انرژی مورد استفاده قرار می گیرند. به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف جرم ذرت (حاوی روغن زیاد) بر عملکرد و شاخص های ایمنی جوجه های گوشتی آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 گروه آزمایشی، 5 تکرار و 30 قطعه پرنده در هر واحد آزمایشی از سن 14 تا 42 روزگی انجام ...  بیشتر

بررسی اثرات محرک رشد گیاهی اورکس® بر عملکرد و پاسخ های ایمنی جوجه های گوشتی با استفاده از روش مدیریت تصمیم گیری چند شاخصی

هوشنگ لطف الهیان؛ امیرحسین علیزاده قمصری؛ سید عبداله حسینی؛ اکبر یعقوبفر؛ علیرضا آقاشاهی

دوره 32، شماره 125 ، اسفند 1398، ، صفحه 219-232

https://doi.org/10.22092/asj.2019.124599.1840

چکیده
  این مطالعه به منظور ارزیابی اثرات استفاده از سطوح مختلف محرک رشد گیاهی اورکس® بر عملکرد و پاسخ های ایمنی جوجه های گوشتی انجام شد. محلول اورکس® ترکیبی از عصاره الکلی رزماری، برنجاسپ، علف سرفه، شکوفه گیلاس و جلبک قهوه ای بود. تعداد 600 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار، 5 تکرار و 30 قطعه جوجه در هر ...  بیشتر

اثر افزودنی خوراکی لیزوفسفولیپیدها (لیزولستین) و ویتامین C در دوره پایانی بر عملکرد، خصوصیات لاشه و پاسخ ایمنی جوجه های گوشتی در شرایط تنش گرمایی و دمای عادی

سمیرا زنگنه؛ مهران ترکی؛ هوشنگ لطف الهیان؛ علیرضا عبدالمحمدی

دوره 31، شماره 119 ، شهریور 1397، ، صفحه 155-168

https://doi.org/10.22092/asj.2017.115146.1516

چکیده
  این آزمایش به منظور بررسی تأثیر لیزوفسفولیپید و ویتامین C بر عملکرد، خصوصیات لاشه و پاسخ ایمنی جوجه‌های گوشتی تحت شرایط تنش گرمایی و دمای عادی انجام شد. تعداد 1680 قطعه جوجه گوشتی مخلوط (کاب 500) در دوره پایانی (38-21 روزگی) به دو گروه تقسیم شدند و در گروه اول 480 قطعه جوجه در چهار تیمار و چهار تکرار (30= n) در دمای عادی (1± 24 درجه سلسیوس) پرورش ...  بیشتر

درجه بندی واحدهای مرغداری تخمگذار با استفاده از روش مدیریتی تصمیم گیری چند شاخصه

سید عبداله حسینی؛ مجید سیاج؛ ابوالفضل زارعی؛ هوشنگ لطف الهیان؛ علی رضا اقاشاهی؛ محمد رضا سلیمانی

دوره 30، شماره 117 ، اسفند 1396، ، صفحه 17-26

https://doi.org/10.22092/asj.2018.116042

چکیده
  به منظور درجه بندی مزارع مرغ تخمگذار با استفاده درجه بندی واحدهای مرغداری تخمگذار با استفاده از روش مدیریتی تصمیم گیری چند شاخصه، این مزارع در استان البرز به دو گروه (ظرفیت کمتر از 30000 قطعه و ظرفیت بالاتر ار 3000 قطعه) تقسیم بندی شدند و از گروه اول تعداد 8 واحد مرغداری و از گروه دوم 10 واحد مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات مزارع از طریق پرسشنامه ...  بیشتر

ارزیابی اثرات استفاده از مولتی‌آنزیم در جیره‌های حاوی سطوح مختلف کنجاله کلزا و ضایعات بوجاری گندم بر عملکرد، کیفیت لاشه و قابلیت هضم ایلئومی مواد مغذی در جوجه‌های گوشتی

محمود صحرائی؛ اباذر قنبری؛ رحمت کرمی؛ هوشنگ لطف الهیان؛ اکبر یعقوبفر؛ داریوش شکوری؛ اکبر ابرغانی

دوره 30، شماره 115 ، شهریور 1396، ، صفحه 37-54

https://doi.org/10.22092/asj.2017.113263

چکیده
  برای ارزیابی تأثیر سطوح مختلف ضایعات بوجاری گندم و کنجاله کلزا با و بدون مولتی‌آنزیم بر عملکرد، ویسکوزیته و قابلیت ‌هضم ایلئومی مواد مغذی، از 240 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس- 308 در قالب طرح کاملاﱢ تصادفی، با 6 جیره آزمایشی دارای 4 تکرار 10 قطعه‌ای از 11 الی 46 روزگی استفاده شد. جیره‌ها شامل: 1) جیره بر پایه ذرت و کنجاله سویا (شاهد)، 2) جیره ...  بیشتر

تعیین نیاز لیزین جوجه های گوشتی آرین در دوره پایانی(42-28 روزگی) با استفاده از ارزیابی پاسخ های عملکردی

هوشنگ لطف الهیان؛ سید عبدا. حسینی

دوره 29، شماره 112 ، آذر 1395، ، صفحه 165-174

https://doi.org/10.22092/asj.2016.107430

چکیده
  به منظور تعیین نیاز اسید آمینه لیزین جوجه­های گوشتی آرین 386 در دوره پایانی (42-28 روزگی) با استفاده از ارزیابی پاسخ­های عملکردی، آزمایشی با استفاده از 720  قطعه جوجه گوشتی آرین در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش سطح لیزین کل(76/0، 86/0، 96/0، 06/1، 16/1 و 26/1درصد جیره)، شش تکرار و 20 قطعه جوجه در هر تکرار در سن 42-28  روزگی انجام شد. در طول دوره آزمایش، ...  بیشتر

مقایسه عملکرد و خصوصیات لاشه سه آمیخته تجارتی جوجه گوشتی موجود در ایران در شرایط مدیریت تغذیه ای مختلف

هوشنگ لطف الهیان؛ سید عبدا... حسینی

دوره 29، شماره 111 ، شهریور 1395، ، صفحه 25-34

https://doi.org/10.22092/asj.2016.106919

چکیده
  به منظور بررسی عملکرد و خصوصیات لاشه سه آمیخته تجاری جوجه گوشتی (A, B, C) با چهار برنامه تغذیه­ای مختلف آزمایشی در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی انجام شد. چهار برنامه تغذیه ای مختلف در چهار مرحله مجزا، به عنوان بلوک در نظر گرفته شد. برنامه تغذیه ای اول استفاده از جیره در چهار دوره، دوم استفاده از جیره با انرژی و پروتئین بالا، سوم استفاده ...  بیشتر

اثرات روغن اسانس کپسوله شده ی پونه، روغن اسانس پونه، پروبیوتیک و آنتی بیوتیک بر عملکرد، خصوصیات لاشه و فراسنجه های ایمنی جوجه های گوشتی

وحید قاسملو؛ سید عبداله حسینی؛ هوشنگ لطف الهیان؛ امیر میمندی پور

دوره 29، شماره 110 ، خرداد 1395، ، صفحه 55-66

https://doi.org/10.22092/asj.2016.106520

چکیده
  این آزمایش به منظور ارزیابی اثرات پروبیوتیک، آنتی بیوتیک، روغن اسانس گیاه دارویی پونه و روغن اسانس کپسوله شده­ی پونه بر عملکرد، خصوصیات لاشه و ایمنی جوجه­های گوشتی آرین انجام گردید. تعداد 625 قطعه جوجه­ی گوشتی سویه­ی آرین در قالب طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار و 5 تکرار از سن 1 تا 42 روزگی مورد آزمایش قرار گرفتند. تیمار­ها شامل:1- ...  بیشتر