تغذیه دام و طیور
کارآیی اسیدی‌فایر اپتوسید بر جمعیت باکتریایی بیماری‌زا، عملکرد رشد، قابلیت هضم مواد مغذی، متابولیت های خون و بافت شناسی روده جوجه‌های گوشتی

حیدر زرقی؛ سیده زهرا موسوی؛ مسعود محمدی؛ میترا ریاسی

دوره 36، شماره 139 ، شهریور 1402، ، صفحه 105-122

https://doi.org/10.22092/asj.2022.357874.2211

چکیده
  این مطالعه به منظور بررسی کارآیی اسیدی‌فایر اپتوسید بر جمعیت باکتری‌های بیماری‌زا، عملکرد رشد، قابلیت هضم مواد مغذی، غلظت کلسیم و فسفر سرم خون و هیستومورفومتری ژژنوم جوجه‌های گوشتی انجام شد. در شرایط آزمایشگاهی (in vitro) حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) اسیدی‌فایر اپتوسید علیه باکتریهای سالمونلا، اشرشیاکلای و کلستریدیوم ...  بیشتر

تأثیر سطوح پودر دانه اسپند در جیره غذایی بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه‌های گوشتی

حسین جهانیان نجف آبادی؛ اسماعیل کاظمی

دوره 34، شماره 131 ، شهریور 1400، ، صفحه 199-216

https://doi.org/10.22092/asj.2021.355126.2161

چکیده
  به‌منظور ارزیابی تأثیر سطوح پودر دانه اسپند در جیره غذایی بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه‌های گوشتی، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار، چهار تکرار و 18 قطعه پرنده در هر تکرار به مدت 6 هفته انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیره شاهد (حاوی ذرت و کنجاله سویا) و جیره‌های 2، 3 و 4 به ترتیب حاوی 02/0 درصد آنتی‌بیوتیک محرک رشد ویرجینیامایسین، ...  بیشتر

تأثیر افزودنی خوراکی ضد تنش بر پاسخ های ایمنی و فراسنجه های خونی سه سویه تجاری جوجه گوشتی تحت شرایط تنش گرمایی

سید بابک اسدی؛ امیرحسین علیزاده قمصری؛ سید عبداله حسینی؛ محمد رضا سلیمانی

دوره 33، شماره 129 ، اسفند 1399، ، صفحه 75-86

https://doi.org/10.22092/asj.2019.126655.1940

چکیده
  این مطالعه برای بررسی اثرات افزودنی خوراکی ضد تنش حاوی پروبیوتیک پروتکسین، ویتامین C و بتائین در سه سویه تجاری جوجه گوشتی بر پاسخ ایمنی، برخی فراسنجه های خونی و پایداری اکسیداتیو ماهیچه سینه در شرایط تنش گرمایی انجام شد. تعداد 720 قطعه جوجه گوشتی یکروزه در قالب طرح کاملاً تصادفی به صورت فاکتوریل3×2، شامل 2 سطح از افزودنی مورد نظر (با ...  بیشتر

بررسی اثرات هم افزایی جیره های حاوی کنجاله سویای تخمیری و پری‌بیوتیک بر عملکرد رشد و برخی فراسنجه های فیزیولوژیکی جوجه های گوشتی

حسین محب الدینی؛ امین عشایری زاده؛ وحید جزی؛ مجید طغیانی؛ اکرم شبانی؛ الهام اسدی صومعه

دوره 33، شماره 127 ، شهریور 1399، ، صفحه 151-164

https://doi.org/10.22092/asj.2019.126090.1914

چکیده
  به منظور بررسی اثرات هم افزایی جیره های حاوی کنجاله سویای تخمیری و پری بیوتیک مانان الیگوساکارید بر عملکرد رشد و برخی فراسنجه های فیریولوژیکی جوجه های گوشتی، آزمایشی با استفاده از 480 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 6 تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل 1) جیره پایه (بر اساس ذرت و کنجاله سویای ...  بیشتر

اثر افزودن سطوح مختلف پودر برگ پونه کوهی (Origanum vulgare L.) به جیره بر پایه گندم بر عملکرد، پاسخ ایمنی و متابولیت های خون جوجه های گوشتی

حیدر زرقی؛ سونیا زکی زاده؛ علی ابراهیمی متین؛ محمد رضا صلواتی

دوره 32، شماره 122 ، خرداد 1398، ، صفحه 29-44

https://doi.org/10.22092/asj.2018.120876.1647

چکیده
  به منظور بررسی اثر افزودن سطوح مختلف پودر برگ گیاه دارویی پونه کوهی به جیرههای بر پایه گندم بر عملکرد رشد، راندمان لاشه، متابولیتهای سرم خون و پاسخ ایمنی، این آزمایش با استفاده از تعداد 160 قطعه جوجه گوشتی ماده (راس308) انجام شد. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار (سطوح صفر، 0.4، 0.8 و 1.2 درصد پودر برگ پونه کوهی در جیره)، 4 تکرار و 10 ...  بیشتر

بررسی تاثیر جیره های تنظیم شده بر اساس راهنمای پرورش سویه های آرین و راس بر عملکرد و ویژگی های لاشه جوجه های گوشتی

حسین جهانیان نجف آبادی؛ پویا زمانی؛ وحید ایقانی؛ کامران رضا یزدی؛ فریبرز زرافروز

دوره 31، شماره 121 ، اسفند 1397، ، صفحه 275-302

https://doi.org/10.22092/asj.2018.110276.1479

چکیده
  این مطالعه به‌منظور بررسی تاثیر جیره‌های تنظیم شده براساس راهنماهای پرورش جوجه‌های گوشتی آرین و راس بر عملکرد و ویژگی‌های لاشه این دو سویه انجام شد. در این تحقیق، 640 جوجه یک‌روزه آرین و راس درقالب یک آزمایش فاکتوریل2×2×2 (دو سویه× دو جنس× دو جیره) به‌صورت طرح کاملا تصادفی در 4 تکرار، هر تکرار شامل 20 جوجه استفاده شد. نتایج ...  بیشتر

امکان سنجی استفاده از فن آوری بینایی ماشین برای تخمین وزن جوجه‌های گوشتی

مهدی خجسته کی؛ محمد یگانه پرست؛ مجید کلانتر نیستانکی؛ حسن صادقی پناه

دوره 31، شماره 119 ، شهریور 1397، ، صفحه 143-154

https://doi.org/10.22092/asj.2017.115240.1521

چکیده
  این مطالعه با هدف بررسی امکان استفاده از فناوری بینایی ماشین برای تخمین وزن جوجه های گوشتی انجام شد. تعداد 600 قطعه جوجه سویه راس در شرایط استاندارد برای یک دوره 42روزه پرورش یافت. در فواصل زمانی مشخص(7 روز یکبار)، 60 قطعه جوجه از مجموع 600 قطعه به تصادف انتخاب و با ترازوی مناسب وزن کشی شد. در روز وزن کشی همزمان از جوجه ها تصاویر دیجیتال تهیه ...  بیشتر

اثر عصاره دو گیاه دارویی نعناع فلفلی و آویشن بصورت ترکیبی و یا جداگانه بر عملکرد، خصوصیات لاشه و میکروفلورای روده جوجه های گوشتی

حسن خمیس آبادی؛ قاسم پورحسابی

دوره 30، شماره 117 ، اسفند 1396، ، صفحه 55-66

https://doi.org/10.22092/asj.2017.108021.1314

چکیده
  ااین مطالعه با هدف تعیین اثرات استفاده از ترکیب عصاره دو گیاه دارویی نعناع فلفلی و آویشن بر عملکرد، ویژگی های لاشه و میکروفلورای دستگاه گوارش جوجه های گوشتی انجام شد. آزمایش در 42 روز در قالب طرح کاملاً تصادفی با آزمایش فاکتوریل 3×3 با 540 قطعه جوجه گوشتی (سویه راس) شامل 9 تیمار، 3 تکرار و 20 قطعه در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی عبارت ...  بیشتر

تعیین ترکیبات شیمیایی و انرژی قابل سوخت و ساز ظاهری تصحیح شده برای ازت ارقام مختلف گندم ایران با و بدون فرآوری در جوجه‌های گوشتی

محمدرضا زبده؛ حسین مروج؛ محمود شیوازاد؛ بهروز بهرام نژاد

دوره 30، شماره 115 ، شهریور 1396، ، صفحه 209-220

https://doi.org/10.22092/asj.2017.113276

چکیده
  به منظور تعیین ترکیبات شیمیایی و انرژی قابل سوخت و ساز ظاهری تصحیح شده برای ازت (AMEn) از 16 رقم گندم ایران قبل و بعد از فرآوری در دو آزمایش استفاده شد. در آزمایش اول تعداد 330 قطعه جوجه گوشتی مخلوط دو جنس (سن 10-7 روزگی) و در آزمایش دوم تعداد 198 قطعه (سن 24-21 روزگی) مورد استفاده قرار گرفت. اندازه‌گیری AMEn به روش جمع آوری فضولات و با استفاده از نشانگر ...  بیشتر

اثرات روغن اسانس کپسوله شده ی پونه، روغن اسانس پونه، پروبیوتیک و آنتی بیوتیک بر عملکرد، خصوصیات لاشه و فراسنجه های ایمنی جوجه های گوشتی

وحید قاسملو؛ سید عبداله حسینی؛ هوشنگ لطف الهیان؛ امیر میمندی پور

دوره 29، شماره 110 ، خرداد 1395، ، صفحه 55-66

https://doi.org/10.22092/asj.2016.106520

چکیده
  این آزمایش به منظور ارزیابی اثرات پروبیوتیک، آنتی بیوتیک، روغن اسانس گیاه دارویی پونه و روغن اسانس کپسوله شده­ی پونه بر عملکرد، خصوصیات لاشه و ایمنی جوجه­های گوشتی آرین انجام گردید. تعداد 625 قطعه جوجه­ی گوشتی سویه­ی آرین در قالب طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار و 5 تکرار از سن 1 تا 42 روزگی مورد آزمایش قرار گرفتند. تیمار­ها شامل:1- ...  بیشتر

تاثیر سطوح مختلف ژل آلوئه ورا بر عملکرد، خصوصیات لاشه، کیفیت گوشت و فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی

سلیمه یزدانی؛ زربخت انصاری؛ حمید دلدار؛ سید علی جعفرپور؛ سارا بهشتی

دوره 29، شماره 110 ، خرداد 1395، ، صفحه 67-80

https://doi.org/10.22092/asj.2016.106521

چکیده
  این پژوهش به منظور ارزیابی استفاده از سطوح مختلف ژل آلوئه­ورا و آنتی­بیوتیک نئومایسین بر عملکرد، ویژگی­های لاشه، کیفیت گوشت و بعضی فراسنجه های خونی جوجه­های گوشتی انجام شد. تعداد 180 قطعه جوجه گوشتی نر راس (308)، در قالب طرح کاملا تصادفی با پنج تیمار، سه تکرار و 12 قطعه جوجه در هر تکرار استفاده شدند. تیمار­های آزمایشی شامل: تیمار ...  بیشتر

بررسی اثرات فردی و ترکیبی آلتیمیت اسید و عصاره ی کاسنی بر عملکرد و برخی فراسنجه های سیستم ایمنی در جوجه‌های گوشتی

ابوذر نجف زاده؛ حسن درمانی کوهی؛ نوید قوی حسین زاده؛ محمد روستایی علی مهر؛ منیر پور قاسمی

دوره 29، شماره 110 ، خرداد 1395، ، صفحه 81-90

https://doi.org/10.22092/asj.2016.106522

چکیده
  این پژوهش با هدف بررسی اثر آلتیمیت اسید و عصاره کاسنی بر عملکرد، تیتر نیوکاسل و وزن ارگان­های لنفوئیدی جوجه­های گوشتی انجام شد. برای این منظور، از 330 قطعه جوجه گوشتی نر و ماده یک­روزه سویه راس 308 در قالب یک طرح کاملا تصادفی با آرایش فاکتوریل 2×3 استفاده شد. فاکتورهای استفاده شده شامل 3 سطح آلتیمیت اسید (0، 5/0 و 1 میلی لیتر در یک لیتر ...  بیشتر

بررسی تاثیر مکمل ال-آرژنین بر وضعیت آنتی اکسیدانی پلاسما،کبد و عملکرد رشد جوجه های گوشتی تحت آسیت القایی به روش سرما

مختار فتحی؛ تیمور تنها

دوره 28، شماره 108 ، آذر 1394، ، صفحه 83-94

https://doi.org/10.22092/asj.2015.103715

چکیده
  آزمایشی با240قطعه جوجه گوشتی نر(راس 308) برای بررسی تاثیر مکمل ­ال-آرژنین بر وضعیت آنتی­اکسیدانی و عملکرد جوجه ها­ی­گوشتی درگیر با آسیت انجام شد. جوجه­ها، به طور کاملاً تصادفی به سه تیمار با 4 تکرار و 20 پرنده در هر تکرار اختصاص یافتند. برای القای سندرم آسیت، همه جوجه­ها در دمای سرد طبق برنامه دمایی ویژه پرورش یافتند. 3 تیمار آزمایشی ...  بیشتر

اثرات تغذیه سطوح مختلف ال -آرژنین بر برخی فراسنجه های خونی، هورمون های تیروئیدی، تلفات و عملکرد جوجه های گوشتی تحت آسیت القایی به روش سرما

مختار فتحی

دوره 28، شماره 107 ، شهریور 1394، ، صفحه 195-206

https://doi.org/10.22092/asj.2015.102415

چکیده
  هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثرات سطوح مختلف ال-آرژنین بر عملکرد رشد، تلفات و برخی فراسنجه­های خونی در جوجه­هایگوشتی درگیر با آسیت بود. در این پژوهش، تعداد240 قطعه جوجه یک روزه گوشتی نر سویه راس به مدت 6 هفته به طور کاملاً تصادفی به سه تیمار با 4 تکرار و 20 پرنده در هر تکرار اختصاص یافتند. برای القای سندرم آسیت، همه جوجه­ها در دمای سرد ...  بیشتر

تاثیرکوانزیم کیو 10 بر تغییرات فراسنجه های خونی، مرگ و میر و عملکرد جوجه‌های گوشتی درگیر با سندرم آسیت القایی به روش سرما

مختار فتحی

دوره 28، شماره 107 ، شهریور 1394، ، صفحه 219-228

https://doi.org/10.22092/asj.2015.102418

چکیده
  در این پژوهش، تعداد240 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس به طور کاملاً تصادفی به سه تیمار با 4 تکرار و 20 پرنده در هر تکرار اختصاص یافتند. برای القای سندرم آسیت، همه جوجه­ها در دمای سرد طبق برنامه دمایی ویژه پرورش یافتند. 3 تیمار آزمایشی عبارت بودند از: 1- شاهد، که با جیره غذایی پایه تغذیه شدند (فاقد مکمل کوانزیم کیو10)، 2- تیمار 20میلی گرم در کیلوگرم ...  بیشتر