اثر جایگزینی مکمل معدنی ید با ید آلی در جیره غذایی بر عملکرد و متابولیت‌های خونی جوجه‌های گوشتی

مرتضی بهروزلک؛ محسن دانشیار؛ رقیه پوربایرامیان؛ وحید واحدی

دوره 33، شماره 127 ، شهریور 1399، ، صفحه 121-134

https://doi.org/10.22092/asj.2019.122506.1738

چکیده
  این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با پنج تیمار و پنج تکرار، به منظور ارزیابی نسبت‌های مختلف ید آلی به غیر آلی (100:0، 75:25، 50:50، 25:75، 0:100) بر عملکرد، فراسنجه‌های خونی و هورمون‌های تیروئیدی سرم خون جوجه‌های گوشتی انجام گردید. نتایج نشان داد تیمارهای آزمایشی بر افزایش وزن، مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی تاثیر نداشت. بالاترین غلظت هورمون ...  بیشتر

تأثیرسطوح مکمل فسفولیپیدی و نوع منبع روغن برعملکرد و فراسنجه های خونی بلدرچین ژاپنی

علی محمد حسینی؛ فرشید خیری؛ مرتضی کرمی؛ یاسر رحیمیان

دوره 31، شماره 120 ، آذر 1397، ، صفحه 47-58

https://doi.org/10.22092/asj.2017.109187.1375

چکیده
  به منظور بررسی اثر استفاده از سطوح مکمل فسفولیپیدی و نوع روغن برعملکرد و فراسنجه های خونی بلدرچین ژاپنی انجام شد. در این تحقیق از270 قطعه بلدرچین ژاپنی از سن هفت روزگی در قالب طرح کاملأ تصادفی به صورت فاکتوریل 3×3 با 9 تیمار و3 تکرار و 10 قطعه در هر واحد آزمایشی استفاده شد. جیره های آزمایشی شامل ترکیب سه سطح مکمل فسفولیپیدی(صفر، 1/0 و 2/0درصد)وسه ...  بیشتر

بررسی سطوح مختلف پودر دانه زنیان بر عملکرد و برخی فراسنجه های خونی در بلدرچین ژاپنی

رامین حبیبی؛ قاسم جلیلوند؛ محمد رضا مرادقلی؛ آیدین عزیزپور

دوره 29، شماره 111 ، شهریور 1395، ، صفحه 55-64

https://doi.org/10.22092/asj.2016.106923

چکیده
  این تحقیق به منظور ارزیابی اثرات سطوح مختلف پودر دانه‌ی گیاه دارویی زنیان بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه و برخی فراسنجه‌های خونی در بلدرچین ژاپنی انجام گرفت. 288 قطعه بلدرچین ژاپنی مخلوط دو جنس به‌طورتصادفی به 24 واحد آزمایشی (6 تیمار در 4 تکرار) اختصاص یافتند. جیره‌های آزمایشی شامل جیره‌ی پایه(ذرت-سویا)، شاهد+آنتی بیوتیک (شاهد مثبت) و ...  بیشتر

تاثیر سطوح مختلف ژل آلوئه ورا بر عملکرد، خصوصیات لاشه، کیفیت گوشت و فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی

سلیمه یزدانی؛ زربخت انصاری؛ حمید دلدار؛ سید علی جعفرپور؛ سارا بهشتی

دوره 29، شماره 110 ، خرداد 1395، ، صفحه 67-80

https://doi.org/10.22092/asj.2016.106521

چکیده
  این پژوهش به منظور ارزیابی استفاده از سطوح مختلف ژل آلوئه­ورا و آنتی­بیوتیک نئومایسین بر عملکرد، ویژگی­های لاشه، کیفیت گوشت و بعضی فراسنجه های خونی جوجه­های گوشتی انجام شد. تعداد 180 قطعه جوجه گوشتی نر راس (308)، در قالب طرح کاملا تصادفی با پنج تیمار، سه تکرار و 12 قطعه جوجه در هر تکرار استفاده شدند. تیمار­های آزمایشی شامل: تیمار ...  بیشتر

تأثیر سطوح مختلف اسید آمینه لیزین قابل هضم ایلئومی استاندارد شده بر عملکرد، ایمنی و فراسنجه های خونی بوقلمون های نر گوشتی در دوره آغازین

افشین حیدری نیا؛ محمدحسین شهیر؛ حمیدرضا طاهری؛ سیدعبداله حسینی

دوره 28، شماره 109 ، اسفند 1394، ، صفحه 45-52

https://doi.org/10.22092/asj.2016.106084

چکیده
  این پژوهش به منظور تعیین سطح مطلوب لیزین قابل هضم ایلئومی استاندارد شده در مرحله آغازین بر اساس عملکرد، فراسنجه­های خونی و پاسخ ایمنی بوقلمون­های نر گوشتی انجام شد. این آزمایش، با160 قطعه بوقلمون سویه BUT6 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 8 تیمار (سطوح اسیدآمینه لیزین قابل هضم: 330/1، 405/1، 480/1، 550/1، 630/1، 705/1، 780/1 و 855/1درصد)،  4 تکرار و 5 قطعه ...  بیشتر

اثر روغن ماهی و مکمل سلنیوم بر عملکرد و فراسنجه های خونی در بره های نر نژاد لری بختیاری

فریبا رضائی سرتشنیزی؛ فرشاد زمانی؛ محمود وطن خواه

دوره 28، شماره 108 ، آذر 1394، ، صفحه 55-64

https://doi.org/10.22092/asj.2015.103712

چکیده
  هدف از انجام این تحقیق، استفاده از روغن ماهی و مکمل سلنیوم در جیره بره­ها و بررسی اثرات آن بر عملکرد و متابولیت­های خون بود. برای این منظور از 16 رأس بره نر نژاد لری بختیاری با میانگین وزن290 /0±6/39 و در محدوده سنی 6-5 ماه در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 4 تکرار به مدت 60 روز استفاده شدند. تیمار­ها عبارت بودند از: 1- شاهد (جیره ...  بیشتر

اثر روغن ماهی یا چربی اشباع پالم بر وضعیت متابولیکی گاو هلشتاین طی دوره انتقال

هدی جواهری بارفروشی؛ آرمین توحیدی؛ حسن صادقی پناه؛ مهدی ژندی؛ سعید زین الدینی

دوره 28، شماره 108 ، آذر 1394، ، صفحه 113-128

https://doi.org/10.22092/asj.2015.104406

چکیده
  هدف از آزمایش حاضر، ارزیابی تاثیر مصرف دو درصد روغن ماهی به عنوان منبع اسیدهای چرب امگا-3، در مقایسه با دو درصد چربی اشباع پالم در ماده خشک جیره بر وضعیت متابولیکی و توان تولید در ده راس گاو هلشتاین چند شکم­زا، از 45 روز پیش از زایش تا 60 روز پس از آن بود. تغذیه این مقدار روغن ماهی بر مصرف ماده خشک، تولید و ترکیب شیر تاثیر معنی­داری نداشت، ...  بیشتر

اثر افزودن سطوح مختلف آفلاتوکسین B1 در جیره بر عملکرد، وزن نسبی اندام های داخلی و پارامترهای خونی بلدرچین ژاپنی طی دوره رشد (28-1 روزگی)

میلاد منافی؛ هما آراک؛ مهدی هدایتی

دوره 28، شماره 107 ، شهریور 1394، ، صفحه 33-40

https://doi.org/10.22092/asj.2015.102335

چکیده
  به منظور بررسی اثر حضور سطوح مختلف آفلاتوکسینB1  در جیره بر عملکرد بلدرچین ژاپنی، 450 قطعه بلدرچین یک روزه، طی آزمایشی با 5 تکرار (15 قطعه در هر تکرار) در قالب طرح کاملاً تصادفی مورد مطالعه قرار گرفتند. تیمارها شامل پنج سطح آفلاتوکسین B1 در جیره (50، 100،200، 500، 1000 میکروگرم در کیلوگرم) همراه با یک گروه شاهد (فاقد آفلاتوکسین B1) بودند. در سن 28 ...  بیشتر

تأثیر پودر سیر بر فراسنجه های عملکردی، متابولیت های خونی و تخم بلدرچین ژاپنی

جلال سالاری؛ فاطمه صاحبی اعلاء؛ مجید کلانتر؛ مریم صاحبی اعلا

دوره 28، شماره 107 ، شهریور 1394، ، صفحه 161-168

https://doi.org/10.22092/asj.2015.102412

چکیده
  به منظور بررسی تأثیر پودر سیر بر فراسنجه­های عملکردی، خونی و تخم در بلدرچین ژاپنی تخمگذار، آزمایشی روی بلدرچین تخمگذار 8 هفته با 3 تیمار، 4 تکرار و 20 بلدرچین در هر تکرار به مدت 9 هفته انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: تیمار شاهد (جیره پایه و بدون پودر سیر)، تیمار 2 (5/2 درصد پودر سیر) و تیمار 3 (5 درصد پودر سیر) بودند. وزن بدن در ابتدا و انتهای ...  بیشتر

اثرات تغذیه سطوح مختلف ال -آرژنین بر برخی فراسنجه های خونی، هورمون های تیروئیدی، تلفات و عملکرد جوجه های گوشتی تحت آسیت القایی به روش سرما

مختار فتحی

دوره 28، شماره 107 ، شهریور 1394، ، صفحه 195-206

https://doi.org/10.22092/asj.2015.102415

چکیده
  هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثرات سطوح مختلف ال-آرژنین بر عملکرد رشد، تلفات و برخی فراسنجه­های خونی در جوجه­هایگوشتی درگیر با آسیت بود. در این پژوهش، تعداد240 قطعه جوجه یک روزه گوشتی نر سویه راس به مدت 6 هفته به طور کاملاً تصادفی به سه تیمار با 4 تکرار و 20 پرنده در هر تکرار اختصاص یافتند. برای القای سندرم آسیت، همه جوجه­ها در دمای سرد ...  بیشتر

تاثیرکوانزیم کیو 10 بر تغییرات فراسنجه های خونی، مرگ و میر و عملکرد جوجه‌های گوشتی درگیر با سندرم آسیت القایی به روش سرما

مختار فتحی

دوره 28، شماره 107 ، شهریور 1394، ، صفحه 219-228

https://doi.org/10.22092/asj.2015.102418

چکیده
  در این پژوهش، تعداد240 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس به طور کاملاً تصادفی به سه تیمار با 4 تکرار و 20 پرنده در هر تکرار اختصاص یافتند. برای القای سندرم آسیت، همه جوجه­ها در دمای سرد طبق برنامه دمایی ویژه پرورش یافتند. 3 تیمار آزمایشی عبارت بودند از: 1- شاهد، که با جیره غذایی پایه تغذیه شدند (فاقد مکمل کوانزیم کیو10)، 2- تیمار 20میلی گرم در کیلوگرم ...  بیشتر

تأثیر غلظت های مختلف عصاره گل راعی بر عملکرد، فراسنجه‌های خون و کیفیت فیزیکی و شیمیایی گوشت جوجه های گوشتی

سارا بهشتی مقدم؛ زربخت انصاری پیرسرائی؛ حمید دلدار؛ سید علی جعفرپور

دوره 28، شماره 107 ، شهریور 1394، ، صفحه 229-240

https://doi.org/10.22092/asj.2015.102419

چکیده
  این پژوهش، به منظور ارزیابی اثرات سطوح مختلف عصاره­ گل­راعی و آنتی­بیوتیک نئومایسین بر عملکرد، فراسنجه­های خون و کیفیت گوشت در جوجه­های گوشتی انجام شد. در این پژوهش از 180 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس 308 استفاده شد. پژوهش طی شش هفته و در قالب طرح کاملا تصادفی با پنج تیمار، سه تکرار در هر تیمار و 12 قطعه جوجه در هر تکرار انجام شد. ...  بیشتر

اثر اسانس گیاه زنیان بر عملکرد و برخی از فراسنجه های خونی بزهای نژاد مهابادی در اوایل شیر دهی ( مقاله کوتاه)

حسین رستم زاده؛ رسول پیرمحمدی؛ یونسعلی علی جو

دوره 28، شماره 106 ، خرداد 1394، ، صفحه 103-110

https://doi.org/10.22092/asj.2015.101352

چکیده
  این تحقیق با استفاده از 6 رأس بز نژاد مهابادی با میانگین وزن 5/0±40 کیلوگرم و روزهای شیردهی1±2 در قالب طرح مربع لاتین تکرار شده 3×3 به صورت چرخشی طی سه دوره ی 13 روزه اجرا شد. تیمارها شامل:1- جیره پایه بدون اسانس (جیره شاهد)، 2- جیره پایه + 200 میلی گرم اسانس و 3- جیره پایه + 400 میلی گرم اسانس زنیان در کیلوگرم ماده خشک بود. افزودن اسانس زنیان ...  بیشتر