تغذیه دام و طیور
تأثیر عصاره‌ی پوست انار و پروبیوتیک بر عملکرد رشد، فراسنجه‌های خونی و خصوصیات دستگاه گوارش در جوجه‌های گوشتی تحت شرایط تنش گرمایی

سارا مرادی؛ سودابه مرادی؛ علی حسین پیرای

دوره 38، شماره 146 ، خرداد 1404، ، صفحه 27-42

https://doi.org/10.22092/asj.2024.364929.2366

چکیده
  این آزمایش به منظور ارزیابی تأثیر افزودن عصاره‌ آبی پوست انار و پروبیوتیک بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه و دستگاه گوارش و فراسنجه‌های خونی جوجه‌های گوشتی تحت شرایط تنش گرمایی انجام شد. تعداد 420 قطعه جوجه گوشتی یک-روزه در قالب طرح کاملاً تصادفی و بصورت آرایش فاکتوریل 1+2×3 به هفت تیمار آزمایشی با شش تکرار و 10 قطعه پرنده در هر تکرار اختصاص ...  بیشتر

بررسی عملکرد تولیدی، صفات ریخت شناسی و میکروبیولوژی ایلئوم جوجه‌های گوشتی تغذیه شده با فرم آلی عناصر روی، مس، منگنز و آهن در شرایط تنش گرمایی

محمد پورمصطفی؛ محسن دانشیار؛ پرویز فرهومند؛ سیدعلی میرقلنج؛ علی هاشمی

دوره 35، شماره 137 ، اسفند 1401، ، صفحه 117-130

https://doi.org/10.22092/asj.2022.352291.2109

چکیده
  در این آزمایش تاثیر فرم‌های آلی عناصر روی، مس، منگنز و آهن در شرایط تنش‌گرمایی بر عملکرد رشد، ریخت شناسی و جمعیت میکروبی روده کوچک با استفاده از 360 قطعه جوجه‌ی گوشتی نر یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با شش گروه و شش تکرار از سن 1 تا 42 روزگی بررسی شد.گروههای آزمایشی شامل 1-جیره پایه (شاهد) و جیره پایه به همراه فرم‌های آلی ...  بیشتر

بررسی بیان ژن‎های HSPA2 و HSPB1 و هستی‎شناسی ژن در کبد مرغان بومی خراسان تحت تنش گرمایی حاد

رضا توحیدی؛ محمدرضا نصیری؛ علی جوادمنش

دوره 34، شماره 130 ، خرداد 1400، ، صفحه 53-62

https://doi.org/10.22092/asj.2020.126865.1948

چکیده
  دمای بالا یکی از فاکتورهای اصلی محیطی مؤثر بر کاهش سود اقتصادی واحدهای پرورش طیور است، زیرا رشد و تولید پرنده را مختل می‎کند. پروتئین‎های شوک گرمایی (HSPs) نقش کلیدی در مکانیسم دفاعی سلولی علیه گرمای محیط دارند. هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی میزان بیان ژن‎های HSPA2 و HSPB1 در کبد مرغان بومی خراسان تحت تنش گرمایی حاد بود. برای این هدف، ...  بیشتر

تأثیر افزودنی خوراکی ضد تنش بر پاسخ های ایمنی و فراسنجه های خونی سه سویه تجاری جوجه گوشتی تحت شرایط تنش گرمایی

سید بابک اسدی؛ امیرحسین علیزاده قمصری؛ سید عبداله حسینی؛ محمد رضا سلیمانی

دوره 33، شماره 129 ، اسفند 1399، ، صفحه 75-86

https://doi.org/10.22092/asj.2019.126655.1940

چکیده
  این مطالعه برای بررسی اثرات افزودنی خوراکی ضد تنش حاوی پروبیوتیک پروتکسین، ویتامین C و بتائین در سه سویه تجاری جوجه گوشتی بر پاسخ ایمنی، برخی فراسنجه های خونی و پایداری اکسیداتیو ماهیچه سینه در شرایط تنش گرمایی انجام شد. تعداد 720 قطعه جوجه گوشتی یکروزه در قالب طرح کاملاً تصادفی به صورت فاکتوریل3×2، شامل 2 سطح از افزودنی مورد نظر (با ...  بیشتر

اثرات افزودنی حاوی پروبیوتیک، ویتامین C و بتائین در شرایط تنش گرمایی بر عملکرد سه سویه تجاری جوجه‌ گوشتی با استفاده از روش مدیریت تصمیم‌گیری چند شاخصی

بابک اسدی؛ سید عبداله حسینی؛ محمد رضا سلیمانی؛ امیر حسین علیزاده قمصری؛ رامین علیوردی نسب

دوره 32، شماره 124 ، آذر 1398، ، صفحه 91-100

https://doi.org/10.22092/asj.2018.122469.1733

چکیده
  این مطالعه به منظور بررسی اثرات افزودنی‌ حاوی پروبیوتیک پروتکسین (100 گرم/ تن)، ویتامین C (300 میلی‌گرم/ کیلوگرم) و بتائین (یک کیلوگرم/ تن) در سه سویه تجاری جوجه گوشتی (آربورایکرز، راس 308 و کاب 500) بر عملکرد رشد در شرایط تنش گرمایی انجام گرفت. این مطالعه به شکل فاکتوریل 3×2، شامل 2 سطح از افزودنی مورد نظر (با و بدون افزودنی) و 3 سویه جوجه گوشتی ...  بیشتر

اثر افزودنی خوراکی لیزوفسفولیپیدها (لیزولستین) و ویتامین C در دوره پایانی بر عملکرد، خصوصیات لاشه و پاسخ ایمنی جوجه های گوشتی در شرایط تنش گرمایی و دمای عادی

سمیرا زنگنه؛ مهران ترکی؛ هوشنگ لطف الهیان؛ علیرضا عبدالمحمدی

دوره 31، شماره 119 ، شهریور 1397، ، صفحه 155-168

https://doi.org/10.22092/asj.2017.115146.1516

چکیده
  این آزمایش به منظور بررسی تأثیر لیزوفسفولیپید و ویتامین C بر عملکرد، خصوصیات لاشه و پاسخ ایمنی جوجه‌های گوشتی تحت شرایط تنش گرمایی و دمای عادی انجام شد. تعداد 1680 قطعه جوجه گوشتی مخلوط (کاب 500) در دوره پایانی (38-21 روزگی) به دو گروه تقسیم شدند و در گروه اول 480 قطعه جوجه در چهار تیمار و چهار تکرار (30= n) در دمای عادی (1± 24 درجه سلسیوس) پرورش ...  بیشتر

اثر تفاله زرشک و آنزیم بر عملکرد، خصوصیات لاشه و برخی فراسنجه‌های خونی جوجه‌های گوشتی تحت تنش گرمایی

سعید صابری؛ هادی سریر؛ سید جواد حسینی واشان

دوره 30، شماره 116 ، آذر 1396، ، صفحه 193-204

https://doi.org/10.22092/asj.2017.113958

چکیده
  برای ارزیابی اثر سطوح مختلف تفاله زرشک بر صفات تولیدی، فراسنجه‌های خونی و ایمنی جوجه‌های گوشتی تحت تنش گرمایی، آزمایشی با استفاده از 160 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه سویه راس 308 با 4 تیمار و 4 تکرار در قالب طرح کاملا تصادفی اجرا شد. یک جیره پایه به عنوان شاهد و سطوح 5/2، 5 و 5/7 درصد تفاله زرشک به همراه جیره پایه (متعادل از نظر انرژی و پروتئین) ...  بیشتر

اثر سطوح مختلف پودر پونه‏ کوهی و دارچین بر عملکرد، برخی متابولیتهای خونی و فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز جوجه‏ های گوشتی تحت تنش‏ گرمایی

مهدیه ملائی نژاد؛ امیدعلی اسماعیلی پور؛ روح الله میرمحمودی؛ مژگان مظهری

دوره 30، شماره 115 ، شهریور 1396، ، صفحه 221-232

https://doi.org/10.22092/asj.2017.113277

چکیده
  به منظور بررسی اثر سطوح مختلف پودر پونه‏کوهی و دارچین بر عملکرد و برخی فراسنجه های خونی جوجه‏های گوشتی تحت تنش‏گرمایی، آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با 200 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه سویه راس با پنج تیمار و چهار تکرار انجام شد. تیمارها شامل: 1) جیره (شاهد) 2) جیره پایه + 25/0 درصد پونه‏کوهی 3) جیره پایه + 5/0 درصد پونه‏کوهی 4) جیره پایه ...  بیشتر

اثر پودر میوه‌ی کهورک بر عملکرد، فراسنجه‌های خونی، سامانه ایمنی و ضداکسیدانی جوجه‌های گوشتی تحت تنش گرمایی

هاشم دشت بان؛ نظر افضلی؛ سید جواد حسینی واشان؛ هادی سریر

دوره 30، شماره 114 ، خرداد 1396، ، صفحه 231-246

https://doi.org/10.22092/asj.2017.111325

چکیده
  هدف این تحقیق بررسی اثر پودر میوه‌ی کهورک بر عملکرد، خصوصیات لاشه، فراسنجه‌های بیوشیمیائی خون، سامانه‌ ایمنی و ضد‌اکسیدانی جوجه‌های گوشتی تحت تنش گرمایی بود. در این آزمایش از تعداد 250 قطعه جوجه یک روزه نر سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با پنج تیمار، پنج تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل شاهد ...  بیشتر

تأثیر ویتامین E و ال-کارنیتین بر عملکرد رشد، فراسنجه‌های خونی و سیستم‌ ایمنی جوجه‌های گوشتی تحت تنش گرمایی

محمدعلی شیرعلی؛ سمیه سالاری؛ صالح طباطبایی وکیلی؛ محسن ساری؛ رحمان جهانیان

دوره 29، شماره 110 ، خرداد 1395، ، صفحه 115-128

https://doi.org/10.22092/asj.2016.106525

چکیده
  این مطالعه، با هدف بررسی تأثیر سطوح مختلف ویتامین E و ال-کارنیتین بر عملکرد و برخی فراسنجه‌های خونی و ایمنی جوجه‌های گوشتی تحت تنش گرمایی در قالب طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل۳Í۳ با ۳ سطح ویتامین E (صفر، ۱۰۰ و ۲۰۰ میلی‌گرم بر کیلوگرم) و ۳ سطح ال-کارنیتین (صفر، ۵۰ و ۱۰۰ میلی‌گرم بر کیلوگرم) انجام شد. از ابتدای هفته چهارم تنش ...  بیشتر

تاثیر سطوح مختلف کلریدپتاسیم و کلریدآمونیوم در جیره بر عملکرد جوجه‌های گوشتی تحت تنش گرمایی

محمد یگانه‌پرست؛ جلال سالاری؛ مجید کلانتر نیستانکی؛ فاطمه صاحبی اعلا

دوره 28، شماره 107 ، شهریور 1394، ، صفحه 137-146

https://doi.org/10.22092/asj.2015.102345

چکیده
  آزمایشی جهت بررسی تأثیر کلریدپتاسیم و کلریدآمونیوم، در جیره غذایی دوره رشد جوجه‌های گوشتی جنس نر سویه هوبارد به عنوان الکترولیت­های خوراکی تخفیف دهنده اثرات تنش گرمایی و در شرایط تنش گرمای چرخه­ای طبیعی تابستان استان قم (دمای 23 تا 41 درجه سانتیگراد)، انجام شد. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 12 جیره آزمایشی در 4 تکرار و 19 قطعه ...  بیشتر