اثرات برنامه های متفاوت محدودیت غذایی بر عملکرد و وقوع ناهنجاری آسیت در جوجه های گوشتی سویه آرین در شرایط تنش سرمایی

علی نوری؛ صیفعلی ورمقانی؛ امین صمدی

دوره 35، شماره 137 ، اسفند 1401، صفحه 3-16

https://doi.org/10.22092/asj.2017.112674.1472

چکیده
  به منظور بررسی اثر برنامه‌های مختلف محدودیت غذایی بر عملکرد و میزان وقوع ناهنجاری آسیت در جوجه‌های گوشتی سویه آرین در قالب طرح کاملاً تصادفی، پژوهشی با اعمال چهار برنامه غذایی به‌صورت دریافت جیره آزاد، دریافت روزانه 25 گرم خوراک برای هر جوجه از 9 تا 14 روزگی، محدودیت غذایی 8 ساعت در روز از 9 تا 24 روزگی و محدودیت غذایی یک روز در میان از ...  بیشتر

تأثیر شکل فیزیکی یونجه و فرآوری دانۀ جو بر عملکرد، فراسنجه‌های تخمیری شکمبه و سنتز پروتئین میکروبی در بره‌های پرواری دالاق

راحله رجبی علی آبادی؛ تقی قورچی؛ نورمحمد تربتی نژاد؛ عبدالحکیم توغدری؛ مختار مهاجر؛ رضا طهماسبی

دوره 35، شماره 137 ، اسفند 1401، صفحه 17-30

https://doi.org/10.22092/asj.2022.354280.2149

چکیده
  به‌منظور بررسی تأثیر شکل فیزیکی یونجه و فرآوری دانه جو بر عملکرد، فراسنجه‌های شکمبه‌ای و سنتز پروتئین میکروبی در بره‌های پرواری نژاد دالاق از 30 رأس بره نر 2/1±5/3 ماهه با میانگین وزن زنده 1/1±17 کیلوگرم استفاده شد. این آزمایش در قالب فاکتوریل 3×2 بر پایه طرح کاملاً تصادفی با دو با دو فاکتور شامل: شکل فیزیکی علوفه و فرآوری دانه ...  بیشتر

بررسی عوامل مؤثر بر زنده‌مانی بزغاله‌های کرکی رایینی در سامانه عشایری

نجمه کارگر؛ محمدحسین بناء بازی؛ الهام رضوان نژاد

دوره 35، شماره 137 ، اسفند 1401، صفحه 31-44

https://doi.org/10.22092/asj.2022.354700.2157

چکیده
  در این پژوهش از اطلاعات طول عمر و زنده‌مانی مربوط به گله ایستگاه بز کرکی رایینی واقع در شهرستان بافت، که طی سال‌های1372 تا 1388 جمع‌آوری‌شده بودند، استفاده گردید. همچنین از طریق انجام مصاحبه و جمع‌آوری اطلاعات پرسشنامه‌ای از گله ایستگاه بز کرکی رایینی و گله‌های مردمی، عوامل حذف بزغاله‌ها، عوامل محیطی مؤثر بر زنده‌مانی و میزان زنده‌مانی ...  بیشتر

ارزیابی کاربرد لاکتوباسیلوس پلانتاروم و باکتریوسین پلانتارسین درماندگاری پنیر لاکتیکی

ناهید مژگانی؛ نرگس واسجی؛ حدیث متشفی

دوره 35، شماره 137 ، اسفند 1401، صفحه 45-58

https://doi.org/10.22092/asj.2022.356828.2195

چکیده
  دراین پژوهش، به ارزیابی نقش باکتریوسین تولید شده توسط لاکتوباسیلوس پلانتاروم TA013 (پلانتارسین که بیشترین اثر علیه لیستریا منوسایتوژنز را دارد) در ماندگاری پنیر لاکتیکی پرداخته شده است. تیمارها شامل :1) پنیر لاکتیکی ساده بدون باکتری پروبیوتیک و باکتریوسین بعنوان شاهد 2) پنیر لاکتیکی پروبیوتیکی حاوی لاکتوباسیلوس پلانتاروم TA013 3) پنیر ...  بیشتر

فراتحلیل: بررسی تأثیر نانو ذرات مواد معدنی بر برخی از فراسنجه‌های تخمیر شکمبه‌ای

الیاس ابراهیمی خرم آبادی؛ محسن کاظمی؛ رضا توحیدی

دوره 35، شماره 137 ، اسفند 1401، صفحه 59-73

https://doi.org/10.22092/asj.2022.355457.2165

چکیده
  فناوری نانو به‌عنوان یک راهکار نوین می‌تواند شرایط هضم و جذب در نشخوارکنندگان را، بهبود بخشد. از این رو، با بررسی تأثیر نانو ذرات بر شرایط تخمیر شکمبه‌ای به‌صورت فراتحلیل، می‌توان به درک بهتری از نحوه کنترل تخمیر در محیط شکمبه‌ دست یافت. پس از جستجو و انتخاب مقالات مناسب، داده‌های مربوط به فراسنجه‌های تخمیر شکمبه‌ای، استخراج ...  بیشتر

اثرات اندازه قطعات و منبع علوفه بر عملکرد و فراسنجه‌های تخمیر شکمبه‌ای گوساله‌های شیرخوار هلشتاین

موسی عربی؛ مهدی میرزائی؛ مهدی کاظمی بنچناری؛ حسین امیدی میرزایی؛ مهدی حسین یزدی

دوره 35، شماره 137 ، اسفند 1401، صفحه 73-84

https://doi.org/10.22092/asj.2022.358071.2212

چکیده
  مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر متقابل منبع علوفه (یونجه در مقابل کاه گندم) با اندازه ذرات علوفه (نرم در مقایسه با درشت) بر عملکرد رشدی، مصرف خوراک آغازین و فراسنجه‌های تخمیر شکمبه‌ای گوساله‌های شیرخوار هلشتاین انجام شد. به همین منظور، تعداد 48 راس گوساله شیرخوار هلشتاین (6 راس ماده و 6 راس نر در هر تیمار) در قالب طرح پایه بلوک کاملاً تصادفی ...  بیشتر

اثرات افزودن اسیدسیتریک و سطح بالای فیتاز به جیره بر عملکرد، ریخت‌شناسی روده و غلظت کلسیم و فسفر خون جوجه‌های گوشتی

سید ناصر موسوی؛ محمد مهدی ریحانی؛ فرهاد فرودی؛ کاظم کریمی

دوره 35، شماره 137 ، اسفند 1401، صفحه 85-100

https://doi.org/10.22092/asj.2022.357687.2207

چکیده
  در این پژوهش تعداد 500 قطعه جوجه گوشتی سویه کاب 500 مخلوط دو جنس در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با چهار تیمار، 5 تکرار و 25 قطعه جوجه در هر تکرار استفاده شد. آزمایش به صورت فاکتوریل دو عاملی با دو سطح اسید سیتریک (0 و 4/0 درصد جیره) و دو سطح فیتاز (0 و 2000 واحد آنزیم در کیلوگرم جیره) در سه دوره آغازین (10-1 روزگی)، رشد (24-11روزگی) و پایانی (42-25 روزگی) اجرا ...  بیشتر

تاثیر اسانس نعناع فلفلی و آرتیفایر در جیره‌های کم انرژی بر شاخص تولید، هزینه خوراک مصرفی، فراسنجه‌های بیوشیمیایی خون و کیفیت گوشت جوجه‌های گوشتی

ایوب شیری قزقاپان؛ شکوفه غضنفری؛ شیرین هنربخش

دوره 35، شماره 137 ، اسفند 1401، صفحه 101-116

https://doi.org/10.22092/asj.2022.358247.2217

چکیده
  در مطالعه حاضر تأثیر اسانس نعناع فلفلی (PEO) و آرتیفایر در جیره‌های کم انرژی بر شاخص تولید، هزینه خوراک مصرفی، فراسنجه‌های بیوشیمیایی خون و ماندگاری گوشت جوجه‌های گوشتی بررسی شد. 240 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس 308 در قالب طرح کامل تصادفی با روش فاکتوریل 2×2 و مقایسه با تیمار شاهد (5 تیمار) و 4 تکرار مورد استفاده قرار گرفتند. تیمارهای ...  بیشتر

بررسی عملکرد تولیدی، صفات ریخت شناسی و میکروبیولوژی ایلئوم جوجه‌های گوشتی تغذیه شده با فرم آلی عناصر روی، مس، منگنز و آهن در شرایط تنش گرمایی

محمد پورمصطفی؛ محسن دانشیار؛ پرویز فرهومند؛ سیدعلی میرقلنج؛ علی هاشمی

دوره 35، شماره 137 ، اسفند 1401، صفحه 117-130

https://doi.org/10.22092/asj.2022.352291.2109

چکیده
  در این آزمایش تاثیر فرم‌های آلی عناصر روی، مس، منگنز و آهن در شرایط تنش‌گرمایی بر عملکرد رشد، ریخت شناسی و جمعیت میکروبی روده کوچک با استفاده از 360 قطعه جوجه‌ی گوشتی نر یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با شش گروه و شش تکرار از سن 1 تا 42 روزگی بررسی شد.گروههای آزمایشی شامل 1-جیره پایه (شاهد) و جیره پایه به همراه فرم‌های آلی ...  بیشتر

بررسی استفاده از مولتی آنزیم داخلی در جیره‌های حاوی سطوح مختلف کنجاله کنجد بر عملکرد، فراسنجه های بیوشیمیایی خون و بافت شناسی ژژنوم بلدرچین‎های تخمگذار در اواسط دوره تولید

محسن علینژاد؛ ایمان حاج خدادادی؛ حسینعلی قاسمی؛ مهدی خجسته کی

دوره 35، شماره 137 ، اسفند 1401، صفحه 131-144

https://doi.org/10.22092/asj.2022.342633.2055

چکیده
  این آزمایش به‌ منظور بررسی سطوح مختلف جایگزینی کنجاله کنجد و آنزیم بر برخی مولفه‎های عملکردی، تولید تخم، هماتولوژی و کیفیت تخم در بلدرچین‎های تخم‎گذار صورت گرفت. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با تعداد 600 عدد بلدرچین تخم‎گذار با 5 تیمار و 4 تکرار (30 بلدرچین در هر تکرار) صورت گرفت. تیمارهای آزمایشی‌ شامل: ‌ ‌جیره پایه بدون ...  بیشتر