تاثیر افزودن پودر دانه آنیسون (pimpinella anisum)در جیره‌های بر پایه ذرت و جو میش-های قزل بر مصرف خوراک، فرآسنجه‌های شکمبه‌ای، تولید و ترکیبات شیر در دوره شیردهی بعدی

شیرزاد محمودی؛ یونس علی علی جو؛ رسول پیرمحمدی؛ بهزاد اسدنژاد

دوره 35، شماره 134 ، خرداد 1401، صفحه 3-16

https://doi.org/10.22092/asj.2021.352250.2104

چکیده
  به‌منظور بررسی اثر استفاده از پودر دانه آنیسون همراه با جیره حاوی ذرت و جو بر عملکرد، تولید و ترکیب شیر، و برخی فراسنجه‌های شکمبه‌ای‌ میش‌های قزل در دوره انتقال تعداد 28 رأس میش آبستن با میانگین سن 3 سال و میانگین وزن 3±65 کیلوگرم و 10±30 روز قبل زایش در یک آزمایش فاکتوریل 2×2 در قالب طرح کاملاً تصادفی در چهار گروه با هفت تکرار ...  بیشتر

بررسی اثرات توکسین بایندر و پروبیوتیک بر عملکرد جوجه های گوشتی با استفاده از روش مدیریت تصمیم گیری چند شاخصی

سید بابک اسدی؛ علیرضا آقاشاهی؛ جعفر فخرائی؛ سید عبداله حسینی؛ حسین منصوری یاراحمدی

دوره 35، شماره 134 ، خرداد 1401، صفحه 17-28

https://doi.org/10.22092/asj.2021.351418.2093

چکیده
  این مطالعه بمنظور بررسی کارایی افزودن جاذب‌های سموم ASRI1 و ASRI2 زیست‌یار باکتریایی بر عملکرد رشد، ایمنی، جمعیت میکروبی روده جوجه‌های گوشتی تغذیه شده با جیره‌های آلوده شده با آفلاتوکسین انجام شد. تعداد 420 جوجه‌ی یک روزه با وزن اولیه‌ی 3±42 گرم به 7 گروه آزمایشی با 5 تکرار اختصاص یافتند و در هر تکرار 12 پرنده قرار گرفت. گروه‌های آزمایشی ...  بیشتر

تأثیر پرتودهی با اشعه الکترون و مادون قرمز بر تجزیه‌پذیری شکمبه‌ای ماده خشک و پروتئین خام و پروتئین قابل متابولیسم کنجاله دانه گلرنگ

محمد رضا عزیزی؛ سیدروح اله ابراهیمی محمودآباد؛ امیر فتاح

دوره 35، شماره 134 ، خرداد 1401، صفحه 29-42

https://doi.org/10.22092/asj.2021.355075.2160

چکیده
  این آزمایش با هدف بررسی تأثیر پرتودهی کنجاله گلرنگ با الکترون با دُزهای 20 و 40 کیلوگری و مادون قرمز به مدت 90 و 120 ثانیه بر تجزیه‌پذیری شکمبه‌ای ماده خشک و پروتئین خام و پروتئین قابل متابولیسم به روش کیسه‌های نایلونی انجام شد. بدین منظور از سه رأس گاو نر بالغ دشتیاری با وزن زنده 10±297 کیلوگرم مجهز به فیستولای شکمبه‌ای استفاده شد. نتایج ...  بیشتر

مقایسه تاثیر سیلاژهای ذرت، سورگوم و ارزن بر مصرف خوراک و قابلیت هضم مواد مغذّی و فراسنجه‌های شکمبه‌ای در بز

رضا آقایی پور؛ محمد مهدی شریفی حسینی؛ رضا طهماسبی؛ امید دیانی

دوره 35، شماره 134 ، خرداد 1401، صفحه 43-58

https://doi.org/10.22092/asj.2021.354391.2151

چکیده
  به منظور مقایسه تاثیر سیلاژهای ذرت، سورگوم و ارزن بر مصرف و قابلیت هضم مواد مغذّی، و فراسنجه‌های شکمبه‌ای از شش راس بز رائینی نر دو ساله با میانگین وزن 5/6±37 در یک طرح مربع لاتین 3×3 در دو تکرار استفاده شد. مصرف ماده خشک و دیگر مواد مغذّی در جیره سیلاژ ذرت بیشتر از دو جیره آزمایشی دیگر بود و در جیره دارای سیلاژ سورگوم بیش از ارزن ...  بیشتر

خصوصیات سیلویی و ارزش غذایی سیلاژ خوراک کامل بر پایه تفاله پرتقال با نسبت‌های مختلف کاه گندم و افزودنی-های متفاوت

حسن فضائلی؛ اسماعیل باغجری؛ عباس سرمدی؛ جواد طاهری پور

دوره 35، شماره 134 ، خرداد 1401، صفحه 59-74

https://doi.org/10.22092/asj.2021.353764.2131

چکیده
  این پژوهش با هدف تهیه سیلاژ خوراک کامل بر پایه تفاله پرتقال انجام شد. تیمار آزمایشی اول شامل تفاله پرتقال، کاه گندم، اوره، دی‌‌آمونیوم سولفات و مکمل معدنی-ویتامینی به‌ترتیب با نسبت‌های 79، 20، 7/0، 1/0 و 2/0 درصد بود. در تیمار‌های 2، 3، 4 و 5 نسبت کاه به 15 درصد کاهش یافت و 5 درصد آن به‌ترتیب با تفاله چغند، آرد ذرت، سبوس ذرت و سبوس برنج جایگزین ...  بیشتر

اثر مکمل آنزیمی و اندازه ذرات گندم بر عملکرد، جمعیت میکروبی و اسیدیته روده کوچک و خصوصیات بستر بلدرچین ژاپنی

سیامک مشاهیری؛ حسن درمانی کوهی

دوره 35، شماره 134 ، خرداد 1401، صفحه 75-90

https://doi.org/10.22092/asj.2021.343451.2076

چکیده
  این آزمایش به‌ منظور بررسی اثر اندازه ذرات گندم و مکمل آنزیمی بر عملکرد، جمعیت میکروبی و اسیدیته ایلئوم و خصوصیات بستر بلدرچین ژاپنی به صورت آزمایش فاکتوریل 3×3 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 9 تیمار، 4 تکرار و20 قطعه بلدرچین در هر تکرار، انجام شد. فاکتورهای آزمایشی شامل: سه اندازه ذرات گندم (2، 3 و 5/3 میلی‌متر) و سه سطح مکمل آنزیمی روابیو ...  بیشتر

آنالیز تقریبی و تعیین میزان کیتین در برخی حشرات قابل استفاده در تغذیه طیور

مهدی امیرصادقی؛ امیرحسین علیزاده قمصری

دوره 35، شماره 134 ، خرداد 1401، صفحه 91-102

https://doi.org/10.22092/asj.2021.343635.2080

چکیده
  امروزه علاقه وافری برای استفاده از حشرات در تغذیه دام و طیور وجود دارد. تمامی حشرات اسکلت خارجی می‌سازند که بر پایه کیتین است. تعیین مقدار دقیق کیتین در حشرات به دلیل کاربرد این ماده در صنایع مختلف و گوارش اندک در اکثر گونه‌های دامی، ضروری است. با توجه به ساختار کیتین و نامحلول بودن آن در حلال‌های رایج، اندازه‌گیری مقدار این ترکیب ...  بیشتر

تأثیر شکل و اندازه ذرات خوراک بر عملکرد، مرفولوژی روده و قابلیت هضم در بلدرچین ژاپنی در سن 21 تا 35 روزگی

میثم شهابی نژاد؛ محمد سالارمعینی؛ محسن افشارمنش؛ مازیار جاجرمی؛ مسلم اسدی کرم

دوره 35، شماره 134 ، خرداد 1401، صفحه 103-114

https://doi.org/10.22092/asj.2021.353773.2132

چکیده
  این مطالعه به‌منظور بررسی اثر شکل و اندازه ذرات خوراک بر عملکرد رشد، قابلیت هضم و ریخت‌شناسی ایلئوم روده در بلدرچین ژاپنی از سن 21 تا 35 روزگی انجام شد. این آزمایش با 480 قطعه بلدرچین ژاپنی(نر و ماده) در یک آزمایش فاکتوریل 3×2 شامل سه شکل خوراک(آردی، کرامبل و پلت) با دو اندازه مختلف ذرات(ریز و درشت) در قالب طرح کاملا تصادفی با 6 گروه‌آزمایشی ...  بیشتر

ارزیابی صفات عملکردی، ریخت شناسی ژژنوم و کیفیت گوشت جوجه‌های گوشتی تغذیه شده با جیره حاوی روغن سویا و عصاره پوست انار

ستاره عابدی؛ سید جواد حسینی واشان؛ سید همایون فرهنگ فر؛ سید احسان غیاثی

دوره 35، شماره 134 ، خرداد 1401، صفحه 115-130

https://doi.org/10.22092/asj.2021.352530.2112

چکیده
  هدف از این تحقیق، بررسی اثر عصاره پوست انار بر عملکرد رشد، شاخص‌های خونی، ریخت شناسی ژژنوم و ماندگاری گوشت جوجه‌ گوشتی تغذیه شده با جیره حاوی روغن سویا بود. تعداد 120 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تیمار، 4 تکرار و 10 جوجه در هر تکرار، استفاده شد. جیره‌های آزمایشی شامل سطوح صفر، 300 و 600 میلی‌گرم در کیلوگرم عصاره ...  بیشتر

تاثیر استفاده از روغن سوخته و تصفیه شده با جاذب های معدنی مختلف بر عملکرد و فراسنجه‌های خونی جوجه‌های گوشتی

ام هانی طهماسبی؛ محمود شمس شرق؛ رضا میرشکار

دوره 35، شماره 134 ، خرداد 1401، صفحه 131-144

https://doi.org/10.22092/asj.2021.343198.2073

چکیده
  این آزمایش جهت بررسی استفاده از روغن تصفیه شده با جاذب‌های مختلف در خوراک جوجه گوشتی و تاثیر آن بر عملکرد و فراسنجه‌های خونی انجام شد. روغن سویا در دمای 180 درجه سلسیوس به مدت 20 ساعت حرارت دید. سپس جاذب‌ها به روغن سوخته افزوده و کیفیت روغن ارزیابی شد. حرارت، سبب افزایش عدد پراکسید، اسیدی، یدی و کربونیل روغن شد (05/0P<). تصفیه روغن سوخته ...  بیشتر