بررسی تأثیر گوانیدینواستیک اسید(GAA) و روش های مدیریت تولید مثل بر عملکرد گله مرغ مادر گوشتی سویه تجاری راس 308

شهاب سهرابی؛ منصور رضایی؛ اکبر یعقوبفر؛ اسداله تیموری یانسری

دوره 35، شماره 135 ، شهریور 1401، صفحه 3-14

https://doi.org/10.22092/asj.2020.351397.2088

چکیده
  چکیده:این پژوهش جهت بررسی تأثیر مکمل خوراکی گوانیدینو استیک اسید(GAA)و روش های مرسوم مدیریت تولید مثلی بر باروری گله‌های مادر گوشتی سویه تجاری راس308 در قالب طرح کاملاً تصادفی به روش فاکتوریل با سه سطح گوانیدینو استیک اسید ( 0 ،0/12 ، 0/16در کیلوگرم جیره) و سه روش مدیریت تولید مثلی (فاقد اعمال روش، اسپایکینگ و اسپایکینگ داخلی) و 6 تکرار(پن) ...  بیشتر

بررسی کارایی هوش مصنوعی در تخمین ابعاد بدن گاوهای سیستانی

مهدی خجسته کی؛ مرتضی کیخاصابر؛ سعید اسماعیل خانیان؛ نادر اسدزاده؛ محمد حسین بنابازی؛ اسحق نخزری

دوره 35، شماره 135 ، شهریور 1401، صفحه 15-26

https://doi.org/10.22092/asj.2021.354116.2145

چکیده
  این تحقیق با هدف بررسی امکان استفاده از فناوری ماشین بینایی در اندازه‌گیری ابعاد بدنی گاوهای سیستانی انجام شد. بدین منظور، رکورد ابعاد بدن شامل طول، ارتفاع شانه، ارتفاع کپل و دور سینه 179 راس دام موجود در ایستگاه پرورش گاو سیستانی زهک، در مقاطع زمانی مختلف، با استفاده از متر نواری اندازه‌گیری شد. هنگام رکوردبرداری تصاویری از نمای ...  بیشتر

مقایسه عملکرد رشد دو اکوتیپ شتر نر جوان کلکوهی و ترکمنی (Camelus dromedarius) در روش پرورش بسته

مجید کلانتر نیستانکی؛ مهدی خجسته کی؛ نادر اسدزاده؛ محمد مهدی یگانه پرست

دوره 35، شماره 135 ، شهریور 1401، صفحه 27-38

https://doi.org/10.22092/asj.2021.355840.2176

چکیده
  خصوصیات رشد و پرواری تعداد 32 نفر شتر نر جوان متشکل از دو اکوتیپ کلکوهی و ترکمنی با میانگین سنی31±151 روز و میانگین وزنی 55/29±77/141 کیلوگرم به مدت 9 ماه و برای 3 دسته وزنی سبک، متوسط و سنگین مورد بررسی قرار گرفت. شترها در دامداری مستقر و با روزانه دو بار از یونجه، کاه، کنسانتره و علوفه چیده شده از مرتع تغذیه دستی شدند. مقدار خوراک مصرفی ...  بیشتر

بررسی عوامل موثر بر کاهش جمعیت گاو نژاد سیستانی و راهکارهای احیای آن

علی مقصودی؛ اردشیر نجاتی جوارمی؛ علیرضا حسنی بافرانی؛ حمیده نوری صادق؛ مرضیه جهان؛ حجت سروری کلوتی؛ حسین خانی بندانی

دوره 35، شماره 135 ، شهریور 1401، صفحه 39-54

https://doi.org/10.22092/asj.2021.354061.2144

چکیده
  با توجه به آنکه در سال‌های اخیر جمعیت گاو سیستانی بنا به دلایل متعدد کاهش یافته است، لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی علل و عوامل کاهش جمعیت این نژاد و راهکارهای افزایش جمعیت و احیای مجدد آن به انجام رسید. به این منظور با استفاده از روش دلفی پرسش‌نامه‌ای تهیه شد که در آن 21 دلیل کاهش جمعیت و 18 راهکار افزایش جمعیت گاوهای سیستانی از منظر 190 ...  بیشتر

شناسایی جایگاههای صفات کمی کنترل کننده وزن بدن روی کروموزوم شماره 3 در بلدرچین ژاپنی

افسانه میرشکار؛ غلامرضا داشاب؛ محمد رکوعی؛ راحله خانه گیر

دوره 35، شماره 135 ، شهریور 1401، صفحه 55-72

https://doi.org/10.22092/asj.2021.355323.2163

چکیده
  هدف از این مطالعه شناسایی QTL‌های صفات وزن بدن روی کروموزوم 3 بلدرچین ژاپنی در قالب طرح تلاقی چهار نسلی بر پایه دی‌آلل کراس بود. بدین منظور چهار سویه Wild، A and M Texas، Italian و Tuxedo بلدرچین ژاپنی دو به دو و رفت و برگشتی تلاقی داده شده و نسل اول ایجاد شد. سپس از تلاقی پرندگان آمیخته نسل اول، نسل‌های بعدی شامل دوم، سوم و چهارم ایجاد شدند. داده‌های ...  بیشتر

اثر مکمل‌های پروبیوتیکی و آنتی‌بیوتیک بر عملکرد، کیفیت تخم و لاشه، پاسخ ایمنی و اسیدیته محتویات روده کوچک بلدرچین ژاپنی تخم‌گذار

محمد جواد آگاه؛ علی داد بوستانی؛ مجید هاشمی؛ عبدالحمید کریمی؛ حسین نوراللهی

دوره 35، شماره 135 ، شهریور 1401، صفحه 73-86

https://doi.org/10.22092/asj.2022.355634.2171

چکیده
  در این پژوهش، اثر مکمل‌های پروبیوتیکی (پروتکسین® و مولتی بهسیل®) و آنتی‌بیوتیک اکسی‌تتراسایکلین بر عملکرد، کیفیت تخم و لاشه، پاسخ ایمنی و اسیدیته محتویات روده کوچک بلدرچین ژاپنی تخم‌گذار از سن 7 تا 13 هفتگی، ارزیابی شد. تعداد 240 قطعه بلدرچین تخم‌گذار در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش تیمار، چهار تکرار و 10 قطعه پرنده در هر تکرار ...  بیشتر

اندازه گیری و تحلیل بهره‌وری عوامل تولید در واحدهای مرغداری گوشتی استان فارس

رهام رحمانی؛ قاسم لیانی

دوره 35، شماره 135 ، شهریور 1401، صفحه 87-102

https://doi.org/10.22092/asj.2022.354027.2142

چکیده
  در این مطالعه ارزیابی اقتصادی واحدهای مرغداری گوشتی در استان فارس براساس برخی از ویژگی‌های مرغداری‌ها و مدیران این واحدها، اندازه‌گ‍یری و تحلیل بهره‌وری عوامل تولید و مقایسه میزان مصرف کنونی عوامل تولید با وضعیت بهینه انجام شد. با استفاده از روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌بندی شده 86 مرغداری انتخاب و از طریق مصاحبه و تکمیل پرسشنامه ...  بیشتر

بررسی تاثیر ترکیب ویتامین C و آسپرین بر عملکرد بوقلمون های گوشتی و واکاوی هزینه دوره پرورش

شهریار امیدی؛ مهرداد بویه؛ علیرضا صیداوی

دوره 35، شماره 135 ، شهریور 1401، صفحه 103-120

https://doi.org/10.22092/asj.2022.355893.2177

چکیده
  این آزمایش با هدف بررسی تأثیر استفاده از ویتامین ث و آسپیرین در شرایط عادی بر عملکرد، شاخص تولید اروپایی و واکاوی هزینه‌ دوره پرورش بوقلمون‌های گوشتی، اجرا شد. تعداد 288 قطعه جوجه بوقلمون یک روزه نر، سویه BUT6، به صورت فاکتوریل 3×3 (سه سطح صفر، 75 و 150 میلی‌گرم در کیلوگرم آسپیرین و سه سطح صفر، 250 و 500 میلی‌گرم در کیلوگرم ویتامین ث) در قالب ...  بیشتر

اثر افزودن سطوح مختلف آب به جیره کاملاً مخلوط بر عملکرد، مصرف خوراک، گوارش‌پذیری مواد مغذی و رفتار تغذیه‌ای بره‌های پرواری

زهرا یوسفی؛ ایوب عزیزی؛ امیر فدایی فر؛ علی کیانی؛ افروز شریفی

دوره 35، شماره 135 ، شهریور 1401، صفحه 121-132

https://doi.org/10.22092/asj.2022.356764.2194

چکیده
  هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی اثرات افزودن سطوح مختلف آب به جیره کاملاً مخلوط بر عملکرد رشد، مصرف خوراک، گوارش‌پذیری مواد مغذی و رفتارشناسی تغذیه‌ای بره‌های پرواری بود. در این پژوهش از تعداد 28 رأس بره پرواری با میانگین سن 6±120 روز و میانگین وزن زنده 4/3 ± 4/33 کیلوگرم در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 7 تکرار استفاده شد. جیره‌های ...  بیشتر

تأثیر افزودن کاه گندم و لاکتوباسیلوس بوخنری بر کیفیت سیلاژ چغندرعلوفه‌ای در کیسه‌های پلی‌اتیلنی

محمد یگانه پرست؛ مجید کلانتر نیستانکی؛ حسن فضائلی؛ علیرضا آقاشاهی؛ مهدی خجسته کی؛ سیدسعید صادق زاده؛ امیر کدخدایی

دوره 35، شماره 135 ، شهریور 1401، صفحه 133-146

https://doi.org/10.22092/asj.2022.353981.2141

چکیده
  این مطالعه با هدف بررسی تأثیر افزودن سطوح صفر، 10 درصد و 15 درصد کاه گندم و استفاده یا عدم استفاده از افزودنی میکروبی لاکتوباسیلوس بوخنری بر کیفیت سیلاژ چغندرعلوفه‌ای در کیسه‌های پلی‌اتیلنی، در قالب طرح آماری فاکتوریل 2×3 انجام شد. برای هر تیمار 4 کیسه و در کل تعداد 24 کیسه 25 کیلوگرمی سیلاژ چغندر علوفه‌ای با ترکیب مختلف بعد از آماده ...  بیشتر