تغذیه دام و طیور
تعیین تجزیه‌پذیری شکمبه‌ای پنبه‌دانه کامل و مقایسه تأثیر سطوح مختلف آن در جیره بره‌های پرواری دالاق بر عملکرد، گوارش‌پذیری و فراسنجه‌های خونی

سعید غلامیان؛ تقی قورچی؛ بهنام قربانی؛ محمد اسدی

دوره 37، شماره 144 ، آذر 1403، ، صفحه 149-164

https://doi.org/10.22092/asj.2024.364309.2359

چکیده
  به‌منظور تعیین روند تجزیه‌پذیری پنبه‌دانه و مقایسۀ سطوح مختلف پنبه‌دانه در جیرۀ پرواری بر عملکرد، گوارش‌پذیری و فراسنجه‌های خونی بره‌های نر دالاق دو آزمایش انجام شد. در آزمایش اول به‌منظور تعیین روند تجزیه‌پذیری شکمبه‌ای ماده خشک و پروتئین خام پنبه‌دانه با استفاده از روش کیسه نایلونی از 4 رأس گوسفند دالاق فیستولا گذاری‌شده ...  بیشتر

تأثیر مکمل کراتین مونوهیدرات در جیره‌های با سطوح مختلف پروتئین بر عملکرد، خصوصیات لاشه، و برخی از فراسنجه‌های خونی جوجه‌های گوشتی

ارسلان نباتی؛ سید داود شریفی؛ شکوفه غضنفری؛ وحید محمدی

دوره 34، شماره 131 ، شهریور 1400، ، صفحه 89-104

https://doi.org/10.22092/asj.2020.343194.2072

چکیده
  این آزمایش با هدف بررسی تأثیر سطوح درجه‌بندی کراتین مونوهیدرات در جیره‌هایی با سطوح مختلف پروتئین بر علکرد، خصوصیات لاشه، و برخی فراسنجه‌های خونی ، اجرا شد. تعداد 320 قطعه جوجه‌ گوشتی یک‌روزه مخلوط نر و ماده سویه‌ی راس 308 به‌صورت فاکتوریل 4×2، با چهار سطح کراتین (صفر، 1/0، 3/0، 5/0 درصد)، و دو سطح پروتئین(احتیاجات سویه‌ی راس 308 و 10 درصد ...  بیشتر

تأثیر سطوح پودر دانه اسپند در جیره غذایی بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه‌های گوشتی

حسین جهانیان نجف آبادی؛ اسماعیل کاظمی

دوره 34، شماره 131 ، شهریور 1400، ، صفحه 199-216

https://doi.org/10.22092/asj.2021.355126.2161

چکیده
  به‌منظور ارزیابی تأثیر سطوح پودر دانه اسپند در جیره غذایی بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه‌های گوشتی، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار، چهار تکرار و 18 قطعه پرنده در هر تکرار به مدت 6 هفته انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیره شاهد (حاوی ذرت و کنجاله سویا) و جیره‌های 2، 3 و 4 به ترتیب حاوی 02/0 درصد آنتی‌بیوتیک محرک رشد ویرجینیامایسین، ...  بیشتر

امکان سنجی جایگزینی یک پاداکسنده تجاری (BHT) ‌با انگور‌یاقوتی (V. venifera) در جوجه‌های ‌گوشتی

شادی الماسی؛ میلاد منافی؛ مهدی هدایتی؛ روح الله کریمی

دوره 33، شماره 129 ، اسفند 1399، ، صفحه 183-196

https://doi.org/10.22092/asj.2020.128138.2005

چکیده
  این آزمایش جهت بررسی مقایسه‌ اثر ‌انگور‌یاقوتی (V. venifera) با پاداکسنده تجاری (BHT) بر عملکرد، فراسنجه‌های بیوشیمیایی و خصوصیات لاشه در جوجه‌های ‌گوشتی انجام گرفت. 150 قطعه جوجه یک‌روزه گوشتی سویه راس‌ 308 جنس نر، در پنج گروه آزمایشی، سه تکرار و ده قطعه جوجه در هر تکرار در قالب طرح کامل تصادفی به مدت 42 روز مورد آزمایش قرار گرفتند. گروه‌های ...  بیشتر

بررسی تاثیر استفاده از پودر زنجبیل درمقایسه با آنتی‌بیوتیک فلاوفسفولیپول بر عملکرد، جمعیت میکروبی، مورفولوژی روده و پاسخ ایمنی جوجه‌های گوشتی

مهرنوش حاج محمدی؛ محمد سالارمعینی؛ محسن افشارمنش؛ هادی توکلی

دوره 32، شماره 125 ، اسفند 1398، ، صفحه 131-144

https://doi.org/10.22092/asj.2019.124839.1855

چکیده
  این پژوهش به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف پودر زنجبیل و مقایسه آن با آنتی‌بیوتیک فلاووفسفولیپول بر عملکرد، مورفولوژی ناحیه ژژنوم و جمعیت میکروبی ناحیه ایلئوم روده کوچک و همچنین عیار آنتی‌بادی علیه گلبول قرمزگوسفند در جوجه‌های گوشتی نر انجام شد. این آزمایش با تعداد 200 قطعه جوجه گوشتی سویه راس- 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار، ...  بیشتر

تأثیر مکمل‌های آلی و معدنی روی بر فراسنجه‌های رشد، خصوصیات لاشه و سرم بره‌های سنجابی

محمد ابراهیم نوریان سرور؛ سعیده کاظمی؛ محمد مهدی معینی؛ زهرا نیکو صفت

دوره 31، شماره 121 ، اسفند 1397، ، صفحه 77-90

https://doi.org/10.22092/asj.2018.116436.1579

چکیده
  هدف از این مطالعه، بررسی تأثیر مکمل روی-متیونین و سولفات روی بر صفات رشد، خصوصیات لاشه و غلظت عنصر روی و عنصر مس سرم خون و غلظت روی (میلی‌گرم/کیلوگرم) در بافت‌های مختلف لاشه و خصوصیات لاشه شامل صفات طولی، وزن بخش‌های مختلف و آلایش‌های داخلی و خارجی آن در بره‌های سنجابی بود. نتایج نشان داد استفاده از مکمل سولفات روی سبب کاهش معنی‌دار ...  بیشتر

تأثیرسطوح مکمل فسفولیپیدی و نوع منبع روغن برعملکرد و فراسنجه های خونی بلدرچین ژاپنی

علی محمد حسینی؛ فرشید خیری؛ مرتضی کرمی؛ یاسر رحیمیان

دوره 31، شماره 120 ، آذر 1397، ، صفحه 47-58

https://doi.org/10.22092/asj.2017.109187.1375

چکیده
  به منظور بررسی اثر استفاده از سطوح مکمل فسفولیپیدی و نوع روغن برعملکرد و فراسنجه های خونی بلدرچین ژاپنی انجام شد. در این تحقیق از270 قطعه بلدرچین ژاپنی از سن هفت روزگی در قالب طرح کاملأ تصادفی به صورت فاکتوریل 3×3 با 9 تیمار و3 تکرار و 10 قطعه در هر واحد آزمایشی استفاده شد. جیره های آزمایشی شامل ترکیب سه سطح مکمل فسفولیپیدی(صفر، 1/0 و 2/0درصد)وسه ...  بیشتر

اثر منابع مختلف پودر چربی و فسفر بر عملکرد تولیدی و خصوصیات لاشه جوجه‌های گوشتی نر

مهدی صوفی محمدی؛ حسین مروج؛ محمود شیوازاد

دوره 30، شماره 117 ، اسفند 1396، ، صفحه 41-54

https://doi.org/10.22092/asj.2018.116044

چکیده
  این آزمایش به منظور تعیین اثرات منابع مختلف پودر چربی و دو منبع فسفر بر عملکرد رشد و خصوصیات لاشه جوجه ‌های گوشتی در دوره رشد و پایانی، با 120 قطعه جوجه گوشتی نر سویه تجاری راس 308 در قالب طرح بلوک کامل تصادفی به صورت فاکتوریل (سه منبع مختلف چربی × دو منبع فسفر) با شش تیمار و چهار تکرار انجام شد. منابع چربی شامل پودر چربی با منشا گیاهی، ...  بیشتر

تاثیر چرای مستقیم گیاه کامل جو بر عملکرد و خصوصیات پرواری بره‌های دالاق

تقی قورچی؛ سیدمحمدمهدی سیدالموسوی؛ ابراهیم زینلی؛ زهره کریمی؛ آشور محمد قره باش

دوره 30، شماره 117 ، اسفند 1396، ، صفحه 141-150

https://doi.org/10.22092/asj.2018.116052

چکیده
  به منظور بررسی توان پرواری بره ها با استفاده از چرای مستقیم علوفه جو از 21 راس بره نر نژاد آتابای (دالاق) با وزن اولیه 0.4 ±22.5 کیلوگرم در قالب یک طرح کامل تصادفی، با 3 تیمار و 7 تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار اول (شاهد): استفاده از جیره پرواری، تیمار دوم: یک ماه چرا و 2 ماه جیره پروار و تیمار سوم: دو ماه چرا و یک ماه جیره پروار ...  بیشتر

اثر غلظت مواد مغذی جیره روی عملکرد رشد، اجزای لاشه و خصوصیات منحنی رشد جوجه بلدرچین‌های ژاپنی

سعید احدی؛ حسن درمانی کوهی؛ نوید قوی حسین زاده

دوره 29، شماره 113 ، اسفند 1395، ، صفحه 123-134

https://doi.org/10.22092/asj.2017.109469

چکیده
  در این آزمایش 1032 قطعه جوجه بلدرچین‌ژاپنی در قالب طرح آماری کاملاً تصادفی شامل 4 تیمار و هر تیمار در 3 تکرار به واحدهای آزمایشی اختصاص یافتند. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: 1- جیره با غلظت پایین مواد مغذی (در سطح 95 درصد پیشنهاد (1994) NRC)، 2- جیره با غلظت در سطح پیشنهاد (1994) NRC و 3، 4- به ترتییب جیره‌های با غلظت 5 و 10 درصد بیش‌تر از سطح پیششنهادی ...  بیشتر

مقایسه عملکرد و خصوصیات لاشه سه آمیخته تجارتی جوجه گوشتی موجود در ایران در شرایط مدیریت تغذیه ای مختلف

هوشنگ لطف الهیان؛ سید عبدا... حسینی

دوره 29، شماره 111 ، شهریور 1395، ، صفحه 25-34

https://doi.org/10.22092/asj.2016.106919

چکیده
  به منظور بررسی عملکرد و خصوصیات لاشه سه آمیخته تجاری جوجه گوشتی (A, B, C) با چهار برنامه تغذیه­ای مختلف آزمایشی در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی انجام شد. چهار برنامه تغذیه ای مختلف در چهار مرحله مجزا، به عنوان بلوک در نظر گرفته شد. برنامه تغذیه ای اول استفاده از جیره در چهار دوره، دوم استفاده از جیره با انرژی و پروتئین بالا، سوم استفاده ...  بیشتر

تاثیر سطوح مختلف ژل آلوئه ورا بر عملکرد، خصوصیات لاشه، کیفیت گوشت و فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی

سلیمه یزدانی؛ زربخت انصاری؛ حمید دلدار؛ سید علی جعفرپور؛ سارا بهشتی

دوره 29، شماره 110 ، خرداد 1395، ، صفحه 67-80

https://doi.org/10.22092/asj.2016.106521

چکیده
  این پژوهش به منظور ارزیابی استفاده از سطوح مختلف ژل آلوئه­ورا و آنتی­بیوتیک نئومایسین بر عملکرد، ویژگی­های لاشه، کیفیت گوشت و بعضی فراسنجه های خونی جوجه­های گوشتی انجام شد. تعداد 180 قطعه جوجه گوشتی نر راس (308)، در قالب طرح کاملا تصادفی با پنج تیمار، سه تکرار و 12 قطعه جوجه در هر تکرار استفاده شدند. تیمار­های آزمایشی شامل: تیمار ...  بیشتر

تاثیر سطوح مختلف عصاره گیاه دارویی پنیرک بر عملکرد، خصوصیات لاشه و برخی فراسنجه های ایمنی و خونی جوجه های گوشتی

سمیه منصورزاده؛ سمیه سالاری؛ محمد بوجارپور؛ محسن ساری؛ مسعود قربانپور نجف آبادی

دوره 28، شماره 106 ، خرداد 1394، ، صفحه 3-12

https://doi.org/10.22092/asj.2015.101343

چکیده
  این آزمایش، به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف عصاره گیاه دارویی پنیرک بر عملکرد، خصوصیات لاشه و برخی فراسنجه­های ایمنی و خونی جوجه­های گوشتی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 16 واحد آزمایشی شامل 4 تیمار و 4 تکرار و در هر تکرار 11 قطعه جوجه انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیره پایه (کنترل) و سطوح مختلف عصاره پنیرک (1/0، 2/0 و 3/0 درصد جیره) بودند. ...  بیشتر