تعیین تجزیه‌پذیری سیلاژ یونجه مکمل شده با سطوح مختلف آب پنیر تازه و افزودنی باکتریایی

مقصود بشارتی؛ مجتبی نکو؛ ذبیح اله نعمتی؛ امیر کریمی

دوره 33، شماره 128 ، آذر 1399، صفحه 3-14

https://doi.org/10.22092/asj.2019.124701.1846

چکیده
  هدف از این مطالعه بررسی تأثیر افزودن سطوح مختلف آب پنیر تازه و افزودنی باکتریایی به سیلاژ یونجه بر میزان تجزیه پذیری شکمبه‌ای ماده خشک، پروتئین خام و ماده آلی با استفاده از روش کیسه‌های نایلونی بود. در تیمارهای آزمایشی سطوح صفر 30، 60 و 90 گرم به ازای هرکیلوگرم وزن‌تر از آب پنیر تازه با افزودن باکتریایی (cfu 108×3 به ازای هر گرم وزن تر ...  بیشتر

مقایسه اثرات محرک‌های رشد بر پایه گیاهان دارویی و پری‌بیوتیک ( لاکتوز) بر عملکرد، خصوصیات لاشه و مورفولوژی روده کوچک جوجه‌های گوشتی

عبدالرضا محسنی قره چیق؛ جعفر فخرایی؛ سید عبداله حسینی؛ حسین منصوری یاراحمدی؛ هوشنگ لطف الهیان

دوره 33، شماره 128 ، آذر 1399، صفحه 15-28

https://doi.org/10.22092/asj.2019.126470.1934

چکیده
  هدف پژوهش حاضر بررسی کارآیی افزودن محرک‌های رشد گیاهی معرفی شده توسط مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور ( ASRI1 و ASRI2)، و مشابه وارداتی آن‌ها (Optifeed) پری‌بیوتیک به جیره بر عملکرد، خصوصیات لاشه و مورفولوژی روده کوچک جوجه‌های گوشتی بود. تعداد 875 قطعه جوجه گوشتی یک-روزه سویه راس- 308 به صورت مخلوط نر و ماده به 6 گروه آزمایشی، 5 تکرار و 25 پرنده در هر ...  بیشتر

ارزشیابی خصوصیات پروتئین پودر بقایای کشتارگاه طیور با مدل CNCPS و تاثیر سطوح مختلف آن بر عملکرد بره های پرواری نژاد بلوچی

محدثه رودباری؛ تقی قورچی؛ سعید حسنی؛ بهروز دستار؛ راحله رجبی علی آبادی؛ محمدرضا بیرجندی

دوره 33، شماره 128 ، آذر 1399، صفحه 29-38

https://doi.org/10.22092/asj.2019.124374.1825

چکیده
  به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف پودر بقایای کشتارگاه طیور بر عملکرد بره‌های نر نژاد بلوچی، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 جیره آزمایشی حاوی سطوح مختلف (صفر، 5/2، 5 و 5/7) پودر بقایای کشتارگاه طیور با6 تکرارانجام شد. طول دوره پروار 90 روز با 14 روز دوره عادت‌پذیری بود. سطوح مختلف پودر بقایای کشتارگاه طیور براضافه وزن روزانه بره‌ها، ...  بیشتر

اثر جرم ذرت بر عملکرد و شاخص های ایمنی جوجه های گوشتی

مجید توکلی؛ فرید شریعتمداری؛ سید عبداله حسینی؛ هوشنگ لطف الهیان؛ امیرحسین علیزاده قمصری

دوره 33، شماره 128 ، آذر 1399، صفحه 39-52

https://doi.org/10.22092/asj.2019.124491.1830

چکیده
  ذرت و فرآورده های جانبی آن از مهمترین محصولاتی هستند که در تغذیه دام و طیور برای تأمین انرژی مورد استفاده قرار می گیرند. به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف جرم ذرت (حاوی روغن زیاد) بر عملکرد و شاخص های ایمنی جوجه های گوشتی آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 گروه آزمایشی، 5 تکرار و 30 قطعه پرنده در هر واحد آزمایشی از سن 14 تا 42 روزگی انجام ...  بیشتر

مقایسه سیستم ایمنی، جمعیت میکروبی، فراسنجه‌های خونی و صفات عملکرد پنج سویه متداول جوجه گوشتی در ایران

صیفعلی ورمقانی؛ محمد اکبری قرایی؛ حسین ابوالفتحی؛ علی خطیب جو؛ کامران طاهرپور؛ هوشنگ جعفری

دوره 33، شماره 128 ، آذر 1399، صفحه 53-68

https://doi.org/10.22092/asj.2019.123257.1768

چکیده
  این تحقیق‌به‌منظور مقایسه وضعیت سیستم‌ ایمنی، جمعیت ‌میکروبی، فراسنجه‌های‌خونی و صفات‌عملکرد پنج سویه تجاری جوجه‌‌گوشتی پرورشی‌متداول در ایران انجام شد. بدین منظور، از گله‌های مادر‌‌گوشتی با سن 31 تا 33 هفته سویه‌های تجاری جوجه‌گوشتی شامل آربور ایکرز، آرین، راس 308، کاب و هوبارد، تخم‌مرغ‌‌نطفه‌دار تهیه و تعداد 260 قطعه ...  بیشتر

واگرایی ژنتیکی دو جمعیت نژاد بز گوشتی و شیرده: بر پایه تحقیقات چند شکلیهای نوکلئوتیدی موجود در ژن‌های کاندیدا

آرش جوانمرد؛ نادر اسدزاده؛ رضا توحیدی؛ رضا مسعودی

دوره 33، شماره 128 ، آذر 1399، صفحه 69-82

https://doi.org/10.22092/asj.2019.125931.1904

چکیده
  واگرایی ژنتیکی، فرآیندی است که در طی آن، دو یا چند جمعیت از یک گونه با جد مشترک، در طول زمان از طریق سازکارهای تکاملی، همچون جدایی جغرافیایی، نوترکیبی مولکولی و جهش‌های مستقل، آلل‌های با فراوانی غیر‌مشابه در سطح ژنومشان، فاصله ژنتیکی پیدا می‌کنند. این پدیده را می‌توان، اساس بوجود آمدن دو نژاد متفاوت از لحاظ، تیپ تولیدی در یک گونه ...  بیشتر

تأثیر جیره های غنی شده با پروبیوتیک، پری بیوتیک و کنجاله سویا تخمیری بر عملکرد، مورفولوژی روده و جمعیت سالمونلا در جوجه های گوشتی چالش یافته با سالمونلا تیفی‌موریوم

حسین محب الدینی؛ وحید جزی؛ اکرم شبانی؛ امین عشایری زاده؛ رضا برکتین

دوره 33، شماره 128 ، آذر 1399، صفحه 83-96

https://doi.org/10.22092/asj.2019.124243.1813

چکیده
  هدف از این مطالعه بررسی اثرات جیره های غنی شده با پروبیوتیک، پری بیوتیک و کنجاله سویای تخمیری بر عملکرد، مورفولوژی روده و جمعیت سالمونلا در جوجه های گوشتی مواجهه یافته با سالمونلا تیفی موریوم بود. تعداد 450 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی به 5 تیمار آزمایشی با 6 تکرار و هر تکرار با 15 جوجه اختصاص داده شد. تیمارهای آزمایشی ...  بیشتر

اثر مدل در برآورد پارامترهای ژنتیکی صفات وزن بدن در دو جمعیت بلدرچین ژاپنی

ابوالقاسم سراج؛ ندا فرزین؛ فرناز جعفری

دوره 33، شماره 128 ، آذر 1399، صفحه 97-108

https://doi.org/10.22092/asj.2019.124887.1858

چکیده
  در تحقیق حاضر پارامترهای ژنتیکی صفات وزن بدن در هنگام تولد، 7، 14، 21، 28 و 35 روزگی در دو جمعیت بلدرچین ژاپنی سفید و وحشی و نیز در جمعیت‌های حاصل از تلاقی‌ بین این نژادها مورد ارزیابی قرار گرفت. بدین منظور 6 مدل حیوانی مختلف برازش شد و داده‌ها با استفاده از روش حداکثر درست‌نمایی محدود شده (REML) و نرم‌افزار ASREML تجزیه و تحلیل شدند. تفاوت مدل‌های ...  بیشتر

برآورد میزان همخونی و پس روی ناشی از آن بر صفات اقتصادی مرغ‌های بومی اصلاح شده شمال ایران

شعله قربانی؛ حسین عمرانی

دوره 33، شماره 128 ، آذر 1399، صفحه 109-124

https://doi.org/10.22092/asj.2019.126878.1947

چکیده
  کنترل همخونی در ایستگاه های اصلاح نژاد مرغ بومی به دلیل بسته بودن جمعیت، از اهمیت بالایی برخوردار است. بنابراین جلوگیری از پسروی ناشی از همخونی در این ایستگاه ها، یک استراتژی بنیادی در راستای افزایش بهره وری به شمار می رود. هدف از پژوهش حاضر برآورد مقدار ضریب همخونی و تأثیر پسروی ناشی از آن بر صفات اقتصادی مهم در مرغ‌های بومی مازندران ...  بیشتر

تأثیر نانو اکسید آهن بر شاخص‌های عملکردی، کیفی تخم مرغ و وضعیت پاداکسایشی مرغ‌های تخم‌گذار

امیر جوادی فر؛ سید جواد حسینی واشان؛ محمد باقر منتظر تربتی؛ یاسمن شمشیرگران

دوره 33، شماره 128 ، آذر 1399، صفحه 125-140

https://doi.org/10.22092/asj.2019.125781.1900

چکیده
  به منظور تعیین اثر سطوح مختلف نانو اکسید آهن بر عملکرد، شاخص‌های کیفی تخم مرغ و وضعیت پاداکسایشی مرغ‌های تخم‌گذار، آزمایشی با 96 قطعه مرغ تخم‌گذار سویه Bovens در اوج تولید (28 هفته) در قالب طرح کاملا˝ تصادفی با سه تیمار و چهار تکرار و 8 قطعه مرغ در هر تکرار اجرا شد. مرغ‌ها به مدت هشت هفته با جیره‌های آزمایشی حاوی سطوح صفر، 50 و 100 میلی‌گرم ...  بیشتر

عملکرد، فراسنجه‌های خونی و متابولیسم شکمبه در میش‌های مصرف کننده منابع مختلف نشاسته و اسیدهای چرب در دوره انتقال

اصغر محمدیان؛ یونس علی علی جو؛ حامد خلیل وندی

دوره 33، شماره 128 ، آذر 1399، صفحه 141-154

https://doi.org/10.22092/asj.2019.126687.1942

چکیده
  هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی تاثیر منبع نشاسته و نوع مکمل چربی بر عملکرد، فراسنجه‌های خونی و خصوصیات تخمیر شکمبه‌ای در دوره انتقال میش‌های قزل بود. بدین منظور، آزمایشی با استفاده از ۲۰ رأس میش آبستن نژاد قزل با میانگین 3 سال سن و میانگین وزن بدن 2/2±65 کیلوگرم از ۳۰ روز قبل از زایش تا ۳۰ روز پس از زایش، در قالب یک طرح کاملا تصادفی ...  بیشتر

مطالعه وزن بدن و برخی خصوصیات بیومتری اکوتیپ های مختلف شتر تک کوهانه در منطقه جنوب استان کرمان

جمشید احسانی نیا

دوره 33، شماره 128 ، آذر 1399، صفحه 155-168

https://doi.org/10.22092/asj.2019.125758.1898

چکیده
  به منظور بررسی وزن بدن و تنوع فنوتیپی جمعیت شترهای منطقه جنوب کرمان، خصوصیات مورفولوژیکی 285 نفر شتر (255 ماده و 30 نر) مربوط به 4 اکوتیپ مختلف در 12 ناحیه اندازه گیری شد. اکوتیپ ها شامل جمعیت شترهای بومی، رودباری، پاکستانی و زاهدانی بودند. صفات بیومتری طول بدن، طول گردن، طول دست و پا، محیط سینه و شکم، عمق سینه، ارتفاع جدوگاه، ارتفاع و عرض ...  بیشتر

اثر نوع جیره و RFI بر فراسنجه‌های خونی و عملکرد بره‌های نر نژاد کرمانی

معظمه گوری؛ محمدرضا دهقانی؛ مصطفی یوسف الهی؛ ریحانه هوشیار

دوره 33، شماره 128 ، آذر 1399، صفحه 169-178

https://doi.org/10.22092/asj.2019.127378.1963

چکیده
  این تحقیق به منظور بررسی اثر نوع جیره و RFI بر فراسنجه‌های خونی و عملکرد بره‌های نر نژاد کرمانی انجام گردید. آزمایش ابتدا به صورت طرح کاملاً تصادفی با دو نوع جیره آزمایشی شامل: جیره با کنسانتره بالا و جیره با علوفه بالا، بر روی 40 رأس بره‌ی‌ نر با میانگین سن 5/3 ماه و وزن اولیه 5/1 ±16 کیلوگرم به مدت 42 روز اجرا گردید. میزان خوراک مصرفی ...  بیشتر

مقایسه تأثیر ال-لیزین هیدروکلراید و بایولیز سولفات بر عملکرد، اجزاء لاشه و کیفیت گوشت جوجه‌های گوشتی

حدیث حیدری؛ علی خطیب جو؛ فرشید فتاح نیا؛ محمد اکبری قرایی؛ حسن شیرزادی

دوره 33، شماره 128 ، آذر 1399، صفحه 179-190

https://doi.org/10.22092/asj.2019.126488.1936

چکیده
  این آزمایش به منظور مقایسه تأثیر بایولیز سولفات و ال-لیزین هیدروکلراید بر عملکرد، اجزاء لاشه و کیفیت گوشت جوجه‌های گوشتی انجام شد. از تعداد 200 قطعه جوجه گوشتی سویه راس-308 (مخلوط مساوی نر و ماده) در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار، 5 تکرار و 8 قطعه در هر تکرار استفاده شد. لیزین مکمل جیره از دو منبع ال-لیزین هیدورکلرید و بایولیز سولفات ...  بیشتر

تأثیر میوه کهور در جیره‌های غذایی پلت و آردی بر فراسنجه‌های بیوشیمیایی خون و پایداری اکسیداتیو گوشت جوجه‌های گوشتی

ابراهیم محمدی کوتیانی؛ جعفر فخرائی؛ اکبر یعقوبفر؛ حسین منصوری یاراحمدی

دوره 33، شماره 128 ، آذر 1399، صفحه 191-204

https://doi.org/10.22092/asj.2019.127473.1967

چکیده
  به‌منظور تعیین اثرات استفاده از سطوح مختلف میوه کهور در جیره‌های غذایی پلت و آردی، بر عملکرد، فراسنجه‌های بیوشیمیایی خون، پاسخ ایمنی و پایداری اکسیداتیو گوشت جوجه‌های گوشتی، آزمایشی بر پایه طرح کاملاً تصادفی انجام شد. در این آزمایش از تعداد 560 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 (مخلوط دو جنس)، با 7 تیمار، 4 تکرار (20 قطعه جوجه در هر تکرار)، ...  بیشتر

پاسخ ایمنی و فعالیت‌های آنزیمی جوجه‌های گوشتی تحت تنش سرمایی به داروی نیتروگلیسیرین

محمد حسین نعمتی؛ سید سعید موسوی؛ صیفعلی ورمقانی

دوره 33، شماره 128 ، آذر 1399، صفحه 205-216

https://doi.org/10.22092/asj.2019.125912.1902

چکیده
  این آزمایش به منظور بررسی تاثیر افزودن داروی آهسته رهش نیتروگلیسرین بر جلوگیری از بروز سندرم آسیت در جوجه‌های گوشتی انجام شد. تعداد 500 قطعه جوجه‌ گوشتی نر در سن هفت روزگی در قالب طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار، 5 تکرار و 20 قطعه جوجه‌ در هر تکرار، مورد استفاده قرار گرفتند. تیمارهای آزمایشی شامل 1- گروه شاهد مثبت (بدون القاء آسیت و بدون افزودن ...  بیشتر