برآورد مولفه های واریانس، روند و پارامترهای ژنتیکی صفت وزن تولد گاوهای هلشتاین در ایران

محمد رکوعی

دوره 29، شماره 112 ، آذر 1395، صفحه 3-10

https://doi.org/10.22092/asj.2016.107415

چکیده
  وزن تولد اولین صفت قابل رکوردبرداری بعد از تولد حیوان است که بر صفات رشد، تولیدی، تولیدمثل،  آسان‏زایی مادر و عملکرد آتی خود دام موثر است. در این بررسی، از اطلاعات 355582 رکورد وزن تولد گاوهای هلشتاین تحت پوشش مرکز اصلاح نژاد دام کشور، که طی سال‏های 1367 تا 1389 جمع آوری شده، استفاده شد. نتایج حاصل از آزمون تابع درست­نمائی برای مقایسه ...  بیشتر

برآورد انرژی قابل متابولیسم سورگوم دانه ای در طیور با استفاده از میزان ترکیبات فنلی و دیواره سلولی بدون همی سلولز(ADF)

محمد رضا عبادی

دوره 29، شماره 112 ، آذر 1395، صفحه 11-20

https://doi.org/10.22092/asj.2016.107416

چکیده
  سورگوم یکی از منابع غذایی انرژی زا در در جیره‌ی طیور محسوب می شود که به دلیل تنوع در ارقام موجود؛ مقدار انرژی قابل متابولیسم یکی از شاخص های مهم در تعیین کیفیت آن است. اطلاعات مربوط به تعیین TMEn، غالبا با استفاده از آزمایش‌های زیستی امکان‌پذیر است که مستلزم صرف هزینه و زمان می-باشند. به همین دلیل تخمین TMEnاز طریق ترکیبات شیمیایی دانه ...  بیشتر

اثرات سطوح مختلف گیاه پونه و پروتئین خام جیره بر عملکرد و متابولیت‌های خون مرغ‌های تخم‌‌گذار

یاشار آزاد وطن؛ علی نوبخت

دوره 29، شماره 112 ، آذر 1395، صفحه 21-32

https://doi.org/10.22092/asj.2016.107417

چکیده
  در تحقیقی اثرات استفاده از سطوح مختلف گیاه پونه و پروتئین خام جیره بر عملکرد، صفات کیفی تخم‌‌مرغ و متابولیت‌های خونی مرغ‌های تخم‌‌گذار ارزیابی شد. آزمایش به صورت فاکتوریل (3×3) شامل سه سطح از پودر گیاه پونه (صفر، 1 و 2 درصد) و سه سطح پروتئین خام جیره (مطابق NRC، 10 و 20% کمتر ازNRC )، در قالب طرح کاملاً تصادفی با 9 تیمار، 4 تکرار و 12 قطعه مرغ ...  بیشتر

تاثیر تغذیه کاه گندم و سیلاژ کاه گندم فرآوری شده با سود، ملاس و دانه گندم‏ ‏ بر عملکرد ‏گاوهای شیرده

ابراهیم قاسمی؛ غلامرضا قربانی خراجی؛ محمد خوروش

دوره 29، شماره 112 ، آذر 1395، صفحه 33-46

https://doi.org/10.22092/asj.2016.107418

چکیده
  در این مطالعه اثرات جایگزینی کاه گندم بدون فرآوری یا سیلاژ کاه گندم (فرآوری شده با سود، ملاس و دانه گندم) ‏به جای بخشی از علوفه جیره بر عملکرد گاوهای شیرده بررسی شد. تعداد 9 راس ﮔﺎو هلشتاین اواﺳﻂ ﺷﯿﺮدﻫﯽ در ‏قالب ﻃﺮح ﻣﺮﺑﻊ ﻻﺗﯿﻦ 3×3 تکرار شده به جیره‌های 1) شاهد (20 درصد ﯾﻮﻧﺠﻪ و 20 درصد ﺳﯿﻼژ ذرت)، 2) حاوی ‏ﮐﺎه گندم (13 درصد ...  بیشتر

تاثیر مصرف ویتامین E اضافی بر عملکرد، کیفیت تخم و برخی فراسنجه‌های خونی در بلدرچین‌های مولد در طول آلودگی کوتاه مدت با سطوح بالای دی‌اکسید تیتانیوم پوشش دار شده با نانو نقره

زینب فیروزی فرد؛ اردشیر شیخ احمدی؛ امجد فرزین پور

دوره 29، شماره 112 ، آذر 1395، صفحه 45-56

https://doi.org/10.22092/asj.2016.107419

چکیده
  به منظور بررسی افزودن ویتامین E اضافه بر نیاز بر عملکرد، کیفیت تخم و برخی فراسنجه‌های خونی در بلدرچین‌های مولد در شرایط آلودگی کوتاه مدت با دی‌اکسید تیتانیوم پوشش‌دار شده با نانو نقره، 96 قطعه بلدرچین تخمگذار (سن20 هفته) برای مدت 4 هفته به 6 تیمار آزمایشی با 4 تکرار و 4 پرنده در هر تکرار (3 قطعه ماده و یک قطعه نر)، اختصاص داده شدند. تیمارها ...  بیشتر

خصوصیات تخمیر و ارزش غذایی خردل علوفه ای سیلو شده با و بدون ملاس

عبداله کاویان؛ محمد پاسندی

دوره 29، شماره 112 ، آذر 1395، صفحه 57-64

https://doi.org/10.22092/asj.2016.107420

چکیده
  خردل علوفه ای با نام علمی Brassica juncea(L) گیاهی است یک ساله که از یک تا 2 متر رشد میکند. به منظور بررسی اثر سطوح مختلف ملاس بر کیفیت و ارزش غذایی گیاه خردل علوفه ای از سه سطح صفر، 3 و 6 درصد ملاس در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تکرار استفاده شد. گیاه خردل علوفه ای خرد شده در قطعات 2 سانتیمتری در سطل های 10 کیلویی فشرده و ذخیره گردید. بعد از 45 روز ویژگی ...  بیشتر

اثر عوامل ژنتیکی و غیر ژنتیکی موثر بر زنده مانی از تولد تا یک سالگی بره های کردی

داودعلی ساقی

دوره 29، شماره 112 ، آذر 1395، صفحه 65-78

https://doi.org/10.22092/asj.2016.107421

چکیده
  به منظور بررسی اثر عوامل ژنتیکی و غیر ژنتیکی موثر بر صفات طول عمر و زنده‌مانی در بره های کردی از رکوردهای جمع‌آوری شده توسط ایستگاه پرورش و اصلاح نژاد گوسفندکردی شیروان طی سال-های 91-69 که شامل 7469 حیوان حاصل از187 پدر و 2258 مادر بودند، استفاده شد. عوامل ثابت جنس بره، نوع تولد، ماه تولد، سن مادر، سال تولد و متغیر کمی وزن تولد بر صفات مورد ...  بیشتر

تتاثیر استفاده از عصاره گیاه خرفه (Portulaca oleracea L.) بر عملکرد، خصوصیات کیفی تخم‏مرغ، سیستم ایمنی و خصوصیات کمی تخمدان مرغان تخم‏گذار

محمدرضا جمالی؛ محمدرضا قربانی؛ احمد طاطار؛ سمیه سالاری؛ مرتضی چاجی

دوره 29، شماره 112 ، آذر 1395، صفحه 79-90

https://doi.org/10.22092/asj.2016.107422

چکیده
  به‏‌منظور بررسی اثر استفاده از عصاره گیاه خرفه بر عملکرد، صفات کیفی تخم‏مرغ، سیستم ایمنی و خصوصیات کمی تخمدان مرغان تخم‏گذار لگهورن سویه تجاری‏ های-‏لاین (W36)، آزمایشی با 120 قطعه مرغ تخم‏گذار، در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار، پنج تکرار و شش قطعه مرغ در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل شاهد (جیره پایه ذرت-سویا) ...  بیشتر

بررسی اثر عوامل مدیریت تغذیه بر عملکرد مزارع پرورش جوجه گوشتی استان گلستان با استفاده از سیستم تصمیم گیری چندشاخصه

حمید رضا سیدآبادی؛ سید عبدااله حسینی؛ محمد احمدی

دوره 29، شماره 112 ، آذر 1395، صفحه 91-98

https://doi.org/10.22092/asj.2016.107423

چکیده
  به منظور بررسی اثر عوامل مدیریت تغذیه در مزارع پرورش جوجه‌ گوشتی، از 20 درصد مزارع فعال استان گلستان، اطلاعات خام در قالب پرسشنامه جمع‌آوری شد. در این تحقیق خوراک مصرفی، میانگین وزن زنده در زمان کشتار، ضریب تبدیل غذایی و درصد زنده‌مانی مورد بررسی قرار گرفت. شاخص عملکرد برای هر واحد مرغداری محاسبه و بر این اساس مزارع به چهار گروه ضعیــف ...  بیشتر

تخمین وزن‏ بره‏ های نوزاد با استفاده از پردازش تصاویر دیجیتال

مهدی خجسته کی؛ مختار علی عباسی؛ عباس اکبری شریف؛ امیر محمد حسنی

دوره 29، شماره 112 ، آذر 1395، صفحه 99-104

https://doi.org/10.22092/asj.2016.107424

چکیده
  این پژوهش به منظور ارائه روشی برای تخمین وزن بره‏های گوسفند زندی با استفاده از پردازش تصاویر دیجیتال انجام شد. اطلاعات مورد استفاده در این پژوهش از ‏115 راس بره در مرکز پرورش گوسفند زندی تهران(خجیر) بدست آمد. در ابتدا بره های نوزاد با ترازو وزن کشی شده و سپس با استفاده از دوربین دیجیتال، عکس‏های متعددی از نمای جانبی بره‏ها و از ...  بیشتر

تاثیر ترکیبی از عصاره‌های اتانولی آویشن شیرازی و رزماری در جیره بر روی کاهش اثرات آفلاتوکسین B1 در جوجه‌های گوشتی

میلاد منافی؛ مهدی هدایتی

دوره 29، شماره 112 ، آذر 1395، صفحه 105-116

https://doi.org/10.22092/asj.2016.107425

چکیده
  در این آزمایش، مقایسه اثرات عصاره‌های اتانولی آویشن و رزماری بر خصوصیات عملکردی، فراسنجه‌های بیوشیمیایی خون، ریخت شناسی روده کوچک در جوجه‌های گوشتی مبتلا به آفلاتوکسیکوزیس مزمن انجام شد. بدین منظور، از 300 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی استفاده شد، در قالب 4 گروه آزمایشی شامل: گروه آزمایشی اول، شاهد منفی: ...  بیشتر

سنجش فعالیت مصرف خوراک در گاوهای شیرده تغذیه شده با جیره‌هایی با اندازه ذرات متفاوت با استفاده از دستگاه ثبت خودکار فعالیت جوشی

سید مهدی کریم زاده؛ منصور رضایی؛ اسدالله تیموری

دوره 29، شماره 112 ، آذر 1395، صفحه 117-128

https://doi.org/10.22092/asj.2016.107426

چکیده
  در این آزمایش برای اولین بار در ایران با طراحی، ساخت و استفاده از دستگاه فعالیت سنج خودکار جویدن، برای سنجش رفتار تغذیه‌ای دام مورد ارزیابی قرار گرفت. 8 راس گاو هلشتاین مشابه با توجه به مرحله تولید، وزن، سن، نژاد و سلامت، در قالب طرح چرخشی 2×2 و در دو دوره آزمایش 21 روزه استفاده شد. شیوه به‌دست آوردن فعالیت جویدن به روش چشمی و دستگاه ...  بیشتر

محصول فرعی پسته به‌عنوان یک خوراک علوفه‌ای در تغذیه نشخوارکنندگان - یک مقاله مروری (بخش اول: ذخیره‌سازی، ترکیبات شیمیایی، مصرف خوراک، عملکرد و قابلیت هضم)

پیروز شاکری؛ مرتضی حسینی غفاری؛ حسن فضائلی

دوره 29، شماره 112 ، آذر 1395، صفحه 129-144

https://doi.org/10.22092/asj.2016.107427

چکیده
  محصول فرعی پسته از مهمترین محصولات فرعی کشور است. این محصول شامل پوست نرم رویی، دُم خوشه‌ها، برگ‌ها، سرشاخه‌ها و مقداری پسته‌های پوک و نیمه مغز است. مطالعاتی برای فرآوری، نگهداری و استفاده در تغذیه دام‌ها انجام شده است، با این‌حال هنوز زمینه مناسبی برای ورود کامل محصول به خوراک دام میسر نشده است. این مقاله با‌هدف جمع‌بندی نتایج ...  بیشتر

بررسی ترکیبات شیمیایی و خصوصیات سیلویی علوفه کنگر فرنگی با و بدون اوره و ملاس

مجید صادقیان؛ سید کمال الدین علامه؛ بابک بحرینی نژاد

دوره 29، شماره 112 ، آذر 1395، صفحه 145-154

https://doi.org/10.22092/asj.2016.107428

چکیده
  این آزمایش به منظور ارزیابی فیزیکی و شیمیایی سیلاژ علوفه‌کنگر فرنگی (Cynara scolymus) در قالب طرح کاملا تصادفی با 7 تیمار شامل تیمار شاهد (علوفه)، تیمار دو (علوفه و 5% ملاس )، تیمار سه (علوفه و 10 % ملاس )، تیمار چهار (علوفه و1% اوره )، تیمار پنج (علوفه و 5% ملاس و 1% اوره)، تیمار شش (علوفه و2% اوره) و تیمار هفت (علوفه و 5% ملاس و 2 % اوره) به مدت دو ماه به اجرا ...  بیشتر

اثر شاهدانه (Cannabis sativa L.) بر عملکرد، پاسخ ایمنی هومورال، نیمرخ لیپیدی و وضعیت ضداکسیدانی پلاسما در جوجه‌های گوشتی

مهدی بارانی؛ نظر افضلی؛ سید جواد حسینی واشان

دوره 29، شماره 112 ، آذر 1395، صفحه 155-164

https://doi.org/10.22092/asj.2016.107429

چکیده
  این آزمایش جهت ارزیابی اثر شاهدانه بر عملکرد، پاسخ ایمنی، نیمرخ لیپیدی و فعالیت ضداکسیدانی پلاسما در جوجه‌های گوشتی انجام شد. تعداد 250 قطعه جوجه گوشتی نر یکروزه (سویه راس308) به طور تصادفی در 5 تیمار با 5 تکرار ( 10 قطعه جوجه به ازای هر قفس) تقسیم شدند. تیمارها عبارت بودند از: 1) جیره شاهد یا فاقد شاهدانه (H0) 2) جیره حاوی 5 درصد شاهدانه (H5) 3) جیره ...  بیشتر

تعیین نیاز لیزین جوجه های گوشتی آرین در دوره پایانی(42-28 روزگی) با استفاده از ارزیابی پاسخ های عملکردی

هوشنگ لطف الهیان؛ سید عبدا. حسینی

دوره 29، شماره 112 ، آذر 1395، صفحه 165-174

https://doi.org/10.22092/asj.2016.107430

چکیده
  به منظور تعیین نیاز اسید آمینه لیزین جوجه­های گوشتی آرین 386 در دوره پایانی (42-28 روزگی) با استفاده از ارزیابی پاسخ­های عملکردی، آزمایشی با استفاده از 720  قطعه جوجه گوشتی آرین در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش سطح لیزین کل(76/0، 86/0، 96/0، 06/1، 16/1 و 26/1درصد جیره)، شش تکرار و 20 قطعه جوجه در هر تکرار در سن 42-28  روزگی انجام شد. در طول دوره آزمایش، ...  بیشتر

تأثیر سطوح مختلف انرژی جیرۀ غذایی در دوران پرورش بر عملکرد و صفات تولیدی مرغ‌های تخم‌گذار در دورة تولید (28-19 هفتگی)

مجتبی وفایی نیا؛ حسین مروج؛ محمود شیوازاد؛ حسن شیرزادی؛ عبدالله اکبریان؛ سعید خلجی

دوره 29، شماره 112 ، آذر 1395، صفحه 175-186

https://doi.org/10.22092/asj.2016.107431

چکیده
  به‌منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف انرژی جیرۀ غذایی در دوران پرورش بر عملکرد و صفات تولیدی مرغ‌های تخم‌گذار در دورۀ تولید آزمایشی انجام شد. تعداد 196 قطعه جوجه تخم‌گذار یکروزه به‌طور تصادفی به 7 تیمار (Kcal ME/kg3000- 2900- 2800- 2700- 2600- 2500- 2400)، با 4 تکرار و 7 پرنده به ازای هر تکرار اختصاص داده شد. سطح انرژی Kcal ME/kg 2800 به‌عنوان گروه شاهد در نظر گرفته ...  بیشتر

مقایسه تأثیر افزودن اسیدچرب امگا-6 و پودر چربی پالم به جیره فلاشینگ بر بازده تلقیح مصنوعی لاپاراسکوپیک میش های شال

نادر اسدزاده؛ منوچهر سوری؛ محمد مهدی معینی؛ حسن صادقی پناه

دوره 29، شماره 112 ، آذر 1395، صفحه 187-202

https://doi.org/10.22092/asj.2016.107432

چکیده
  هدف از پژوهش حاضر، مقایسه تأثیر افزودن روغن سویا به‌ عنوان منبع اسیدچرب امگا-6 و روغن هیدروژنه پالم به عنوان منبع چربی اشباع به جیره فلاشینگ بر بازده تلقیح مصنوعی میشهای شال بود. تعداد 111 رأس میش شال بر اساس جیره غذایی به سه گروه آزمایشی: 1- شاهد (C)، تغذیه شده با جیره فلاشینگ بدون مکمل چربی 2- پودر چربی پالم (PHO)، تغذیه شده با جیره فلاشینگ ...  بیشتر

مطالعه اثر سطوح مختلف انرژی و لیزین در جیره رشد بر عملکرد بلدرچین ژاپنی

محمد یازرلو؛ سید داود شریفی؛ فرید شریعتمداری؛ عبدالرضا صالحی

دوره 29، شماره 112 ، آذر 1395، صفحه 203-212

https://doi.org/10.22092/asj.2016.107433

چکیده
  به‌ منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف انرژی و لیزین در جیره بر عملکرد بلدرچین ژاپنی در دوره رشد، از تعداد 360 قطعه بلدرچین ژاپنی یک روزه در یک آزمایش فاکتوریل 6×2، با دو سطح انرژی قابل سوخت‌وساز (2850 و 2950 کیلوکالری در کیلوگرم) و شش سطح لیزین (1/1، 2/1، 3/1، 4/1، 5/1 و 6/1 درصد جیره) در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار و 10 پرنده در هر تکرار استفاده ...  بیشتر