تغذیه دام و طیور
اثرات استفاده از گوانیدینواستیک اسید در جیره‌های کم پروتئین بر عملکرد، خصوصیات لاشه و فراسنجه‌های خونی جوجه‌های گوشتی

سیدمحمدعلی میرحسینی؛ سید ناصر موسوی؛ علی افسر

دوره 37، شماره 144 ، آذر 1403، ، صفحه 51-64

https://doi.org/10.22092/asj.2023.363245.2341

چکیده
  هدف از این مطالعه بررسی اثرات استفاده از گوانیدینواستیک اسید در جیره‌های کم پروتئین بر عملکرد، خصوصیات لاشه و فراسنجه‌های خونی جوجه‌های گوشتی بود. بدین منظور 240 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس 308 به 6 تیمار (فاکتوریل 2×3) و 4 تکرار با 10 پرنده در هر واحد آزمایشی تقسیم شدند. جیره‌های آزمایشی شامل سه سطح پروتئین جیره (100، 90 و 80 درصد از توصیه ...  بیشتر

تغذیه دام و طیور
بررسی تاثیر مصرف خوراک گازدهی شده با ازن بر عملکرد، خصوصیات لاشه و فراسنجه‌های خونی جوجه‌های گوشتی

سعید هونجانی؛ سید داود شریفی؛ رضا صادقی؛ شکوفه غضنفری

دوره 37، شماره 144 ، آذر 1403، ، صفحه 109-120

https://doi.org/10.22092/asj.2024.359461.2246

چکیده
  تأثیر مصرف خوراک ضدعفونی شده با گاز ازن بر عملکرد، خصوصیات لاشه و فراسنجه‌های خونی جوجه‌های گوشتی با استفاده از 432 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس 308 در یک آزمایش فاکتوریل 2×3 با سه سطح گاز ازن (صفر، 20 و 30 قسمت در میلیون) و دو سطح چربی شامل کم (یک و نیم و دو درصد روغن گیاهی به ترتیب برای دوره‌های رشد و پایانی) و زیاد (سه و چهار درصد به ترتیب ...  بیشتر

تغذیه دام و طیور
بررسی اثر استات آمونیوم بر عملکرد، خصوصیات لاشه و برخی فراسنجه‌های خونی جوجه‌های گوشتی تغذیه شده با جیره‌های آلوده به سموم قارچی

فرخ بیکس؛ محسن دانشیار؛ عباس نیکو؛ سید علی میرقلنج

دوره 37، شماره 144 ، آذر 1403، ، صفحه 133-148

https://doi.org/10.22092/asj.2024.364067.2355

چکیده
  هدف از این مطالعه بررسی اثر استات آمونیوم بر کاهش میزان سموم قارچی در خوراک و تأثیر آن بر عملکرد، خصوصیات لاشه و برخی فراسنجه‌های خونی جوجه‌های گوشتی بود. بدین منظور از تعداد 300 قطعه جوجه گوشتی یک روزه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با 6 تیمار و 5 تکرار و 10 پرنده در هر تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی بر پایه ذرت-کنجاله سویا شامل شاهد ...  بیشتر

بررسی اثرات سین‌بیوتیکی و پروبیوتیکی افزودن دو مکمل غذایی به جیره، بر عملکرد و پاسخ-های ایمنی جوجه‌های گوشتی چالش یافته و بدون چالش با سالمونلا تیفی موریوم

کامبیز فاضل نیا؛ جعفر فخرائی؛ حسین منصوری یار احمدی؛ کیومرث امینی

دوره 34، شماره 133 ، اسفند 1400، ، صفحه 103-116

https://doi.org/10.22092/asj.2021.352377.2110

چکیده
  در این پژوهش تأثیر سین‌بیوتیکی و پروبیوتیکی دو مکمل تولیدی سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران در جیره بر عملکرد رشد و پاسخ ایمنی جوجه‌های گوشتی چالش یافته با سالمونلا تیفی‌موریوم مورد ارزیابی قرار گرفت. 360 قطعه جوجه‌ی گوشتی سویه راس 308 در قالب 6 تیمار با 6 تکرار و 10 جوجه‌ی گوشتی در هر تکرار بررسی شدند. این مطالعه به‌صورت فاکتوریل ...  بیشتر

تأثیر مکمل کراتین مونوهیدرات در جیره‌های با سطوح مختلف پروتئین بر عملکرد، خصوصیات لاشه، و برخی از فراسنجه‌های خونی جوجه‌های گوشتی

ارسلان نباتی؛ سید داود شریفی؛ شکوفه غضنفری؛ وحید محمدی

دوره 34، شماره 131 ، شهریور 1400، ، صفحه 89-104

https://doi.org/10.22092/asj.2020.343194.2072

چکیده
  این آزمایش با هدف بررسی تأثیر سطوح درجه‌بندی کراتین مونوهیدرات در جیره‌هایی با سطوح مختلف پروتئین بر علکرد، خصوصیات لاشه، و برخی فراسنجه‌های خونی ، اجرا شد. تعداد 320 قطعه جوجه‌ گوشتی یک‌روزه مخلوط نر و ماده سویه‌ی راس 308 به‌صورت فاکتوریل 4×2، با چهار سطح کراتین (صفر، 1/0، 3/0، 5/0 درصد)، و دو سطح پروتئین(احتیاجات سویه‌ی راس 308 و 10 درصد ...  بیشتر

واکنش‌های رفتاری جوجه‌های تازه تفریخ شده به تزریق ملاتونین، متوکاربامول و گلوکز تحت استرس حمل و نقل

کیانوش زرین کاویانی؛ حشمت اله خسروی نیا؛ غلامرضا شهسواری؛ زهرا بیرانوند

دوره 34، شماره 130 ، خرداد 1400، ، صفحه 39-52

https://doi.org/10.22092/asj.2020.128684.2017

چکیده
  این تحقیق به منظور بررسی اثرات تزریق زیر جلدی سالین(5/0 پرنده/ میلی‌لیتر)، ملاتونین(500 پرنده/ میکروگرم)، متوکاربامول(10 پرنده/ میلیگرم) و گلوکز(200، 300 ، 400 پرنده/ میلیگرم) روی واکنش‌های رفتاری جوجه‌های تازه تفریخ شده تحت استرس حمل و نقل جاده‌ای در مسافت‌ 300، 600، 900 و 1200 کیلومتر، با روش آزمون خی-دو ناپارامتری با استفاده از 700 جوجه‌ی گوشتی ...  بیشتر

اثر منبع و سطح منگنز، روی و مس بر عملکرد جوجه گوشتی با استفاده از روش مدیریت تصمیم‌گیری چند‌شاخصی

مهرداد نفیسی؛ منصور رضائی؛ سید عبداله حسینی؛ محمد کاظمی فرد؛ مهدی امیر صادقی؛ مجید افشار

دوره 34، شماره 130 ، خرداد 1400، ، صفحه 75-88

https://doi.org/10.22092/asj.2020.125290.1876

چکیده
  این تحقیق به منظور بررسی اثر منبع و سطح استفاده از عناصر منگنز، روی و مس بر عملکرد رشد سویه تجاری جوجه گوشتی کاب 500 با استفاده از طرح کاملاً تصادفی با 7 تیمار، 4 تکرار و 20 قطعه جوجه در هر واحد آزمایشی انجام شد. جوجه‌ها در طول دوره پرورش در شرایط یکسان نگهداری شدند. جهت انتخاب بهترین تیمار و تصمیم‌گیری در مورد منبع و سطح عناصر منگنز، روی ...  بیشتر

مقایسه اثرات محرک‌های رشد بر پایه گیاهان دارویی و پری‌بیوتیک ( لاکتوز) بر عملکرد، خصوصیات لاشه و مورفولوژی روده کوچک جوجه‌های گوشتی

عبدالرضا محسنی قره چیق؛ جعفر فخرایی؛ سید عبداله حسینی؛ حسین منصوری یاراحمدی؛ هوشنگ لطف الهیان

دوره 33، شماره 128 ، آذر 1399، ، صفحه 15-28

https://doi.org/10.22092/asj.2019.126470.1934

چکیده
  هدف پژوهش حاضر بررسی کارآیی افزودن محرک‌های رشد گیاهی معرفی شده توسط مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور ( ASRI1 و ASRI2)، و مشابه وارداتی آن‌ها (Optifeed) پری‌بیوتیک به جیره بر عملکرد، خصوصیات لاشه و مورفولوژی روده کوچک جوجه‌های گوشتی بود. تعداد 875 قطعه جوجه گوشتی یک-روزه سویه راس- 308 به صورت مخلوط نر و ماده به 6 گروه آزمایشی، 5 تکرار و 25 پرنده در هر ...  بیشتر

تأثیر افزودن توکسین بایندر و پروبیوتیک در جیره های آلوده به آفلاتوکسین بر عملکرد، غلظت آفلاتوکسین کبد و ماهیچه و جمعیت میکروبی روده جوجه های گوشتی

سید بابک اسدی؛ جعفر فخرائی؛ عبداله حسینی؛ حسین منصوری یاراحمدی؛ علیرضا آقاشاهی

دوره 33، شماره 126 ، خرداد 1399، ، صفحه 117-128

https://doi.org/10.22092/asj.2019.123557.1782

چکیده
  هدف پژوهش حاضر، بررسی کارایی افزودن توکسین بایندرهای ®ASRI1 و ®ASRI2 و پروبیوتیک به جیره بر عملکرد، غلظت آفلاتوکسین کبد و ماهیچه و جمعیت میکروبی روده جوجه های گوشتی تغذیه شده با جیره های آلوده شده با آفلاتوکسین بود. تعداد 420 قطعه جوجه راس 308 یکروزه در قالب طرح کاملا تصادفی به 7 تیمار، 5 تکرار و 12 پرنده در هر تکرار اختصاص داده شدند. تیمارهای ...  بیشتر

اثرات سطوح مختلف اسید آمینه والین بر عملکرد، خصوصیات لاشه، کیفیت گوشت و بیان ژن های IGF-1 و انسولین در جوجه‌های گوشتی

سیدسعید صادق زاده؛ محسن دانشیار؛ پرویز فرهومند؛ محمد رضا یزدیان؛ سید محمد هاشمی

دوره 32، شماره 125 ، اسفند 1398، ، صفحه 89-108

https://doi.org/10.22092/asj.2019.123483.1778

چکیده
  این آزمایش به منظور بررسی اثرات سطوح متفاوت والین بر عملکرد، خصوصیات و کیفیت لاشه و بیان ژن‌های فاکتور رشد شبه انسولین (IGF-1) و انسولین در جوجه‌های گوشتی انجام گرفت. آزمایش با 250 قطعه جوجه گوشتی نر یکروزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی، در 5 تیمار و 5 تکرار (در هر تکرار 10 پرنده) با 5 سطح ال-والین (100، 105، 110، 115 و 120 درصد نیازهای سویه راس) ...  بیشتر

اثر جایگزینی آنتی‌بیوتیک فلاوومایسین® با عصاره شیرین‌بیان و نانوذرات کلوئیدی نقره از طریق تزریق داخل تخم‌مرغی و مصرف این ترکیبات در طی دوره پرورش بر عملکرد و برخی فراسنجه‌های خونی جوجه‌های گوشتی

سلیمه ترکاشون؛ علی اصغر ساکی

دوره 32، شماره 124 ، آذر 1398، ، صفحه 59-76

https://doi.org/10.22092/asj.2018.123036.1752

چکیده
  به منظور بررسی تاثیر تزریق داخل تخم‌مرغی و مصرف سطوح مختلف عصاره‌شیرین‌بیان و نانوذرات‌ کلوئیدی نقره بر عملکرد و برخی فراسنجه‌های خون جوجه‌های گوشتی در مرحله جنینی و رشد، در جایگزینی با آنتی-بیوتیک فلاوومایسین®، آزمایشی با استفاده از 800 تخم‌مرغ نطفه‌دار سویه تجاری راس 308 به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با 10 تیمار، ...  بیشتر

بررسی اثر باسیلوس آمیلولیکوفاسیانس بر کاهش اثرات مضر آفلاتوکسین B1 در جیره جوجه های گوشتی

منصوره عبدالملکی؛ علی اصغر ساکی؛ محمد یوسف علیخانی

دوره 32، شماره 124 ، آذر 1398، ، صفحه 213-228

https://doi.org/10.22092/asj.2018.123443.1776

چکیده
  در این مطالعه به‌منظور بررسی اثر پروبیوتیک باسیلوس آمیلولیکوفاسیانس در کاهش اثرات مضر آفلاتوکسین B1 از 480 قطعه جوجه گوشتی یک‌روزه (نر و ماده) سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی به‌صورت فاکتوریل (2×2×2) با 8 تیمار، 4 تکرار و تعداد 15 قطعه در هر تکرار استفاده شد. فاکتورها شامل جنسیت (خروس و مرغ)؛ 2) آفلاتوکسین B1 در دو سطح (صفر و 500 میکروگرم ...  بیشتر

اثر سطوح مختلف پروتئین و مکمل کولین در جیره غذایی بر صفات تولیدی، فراسنجه های لاشه، هماتولوژی و ریخت شناسی روده جوجه‌های گوشتی

حسینعلی قاسمی؛ ایمان حاج خدادادی؛ امیر حسین خلت آبادی فراهانی

دوره 32، شماره 123 ، شهریور 1398، ، صفحه 95-110

https://doi.org/10.22092/asj.2018.122211.1719

چکیده
  به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف پروتئین و مکمل کولین در جیره بر صفات تولیدی، فراسنجه‌های لاشه، هماتولوژی و ریخت شناسی روده، از تعداد 288 قطعه جوجه گوشتی نر یکروزه (سویه راس 308) استفاده شد. این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی به ‌صورت فاکتوریل 2 ×3 انجام شد. فاکتورهای آزمایشی شامل سه سطح پروتئین جیره (شاهد یا توصیه شده، متوسط یا 5/1 واحد ...  بیشتر

اثر سطوح مختلف اسانس مرزه، پودر سیر و شبدر بر ‌عملکرد، خصوصیات لاشه و نسبت بازده انرژی و پروتئین در جوجه‌های‌گوشتی

درخشنده رحیمی؛ حسین منصوری یاراحمدی؛ اکبر یعقوبفر؛ جعفر فخرایی

دوره 32، شماره 122 ، خرداد 1398، ، صفحه 105-120

https://doi.org/10.22092/asj.2018.121430.1678

چکیده
  به‌منظور تعیین اثرات سطوح مختلف اسانس مرزه خوزستان، پودر سیر و شبدر بر عملکرد، خصوصیات لاشه و بازده مصرف انرژی و پروتئین در جوجه‌های گوشتی، آزمایشی با استفاده از 560 قطعه جوجه گوشتی یک‌روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 7 تیمار شامل 1- شاهد (بدون افزودنی)، 2- 400 میلی‌گرم/کیلوگرم اسانس مرزه، 3- 500 میلی‌گرم/کیلوگرم اسانس مرزه، ...  بیشتر

بررسی تاثیر عصاره گیاه آنیسون(Pimpinella anisum L.) و گلپر(Heracleum persicum) در مقایسه با اکسی‌تتراسایکلین و پروبیوتیک پریمالاک بر پاسخ ایمنی، جمعیت میکروبی ایلئوم و خصوصیات مورفولوژیکی تهی‌روده جوجه‌های گوشتی

مجید همتی؛ جعفر فخرایی؛ اکبر یعقوبفر؛ حسین منصوری یاراحمدی

دوره 31، شماره 121 ، اسفند 1397، ، صفحه 27-38

https://doi.org/10.22092/asj.2018.115546.1538

چکیده
  هدف از این آزمایش تعیین اثرات عصاره‌های گیاهان آنیسون و گلپر(mg/kg 200) در مقایسه با آنتی‌بیوتیک اکسی‌تتراسایکلین(mg/kg 200) و پروبیوتیک پریمالاک(mg/kg 100)بر پاسخ ایمنی، جمعیت میکروبی ایلئوم و خصوصیات مورفولوژیکی تهی‌روده جوجه‌های گوشتی بود. تعداد 400 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی به پنج تیمار آزمایشی اختصاص داده شدند. ...  بیشتر

تأثیر به کارگیری عصاره آویشن شیرازی و تغییرات چربی جیره‌ای بر عملکرد و ثبات اکسیداتیو لاشه جوجه‌های گوشتی

مریم نوبخت؛ حسن درمانی کوهی؛ مازیار محیطی اصلی

دوره 30، شماره 117 ، اسفند 1396، ، صفحه 117-128

https://doi.org/10.22092/asj.2017.108654.1349

چکیده
  این آزمایش به منظور بررسی تأثیر عصاره آویشن شیرازی و چربی جیره‌ای بر عملکرد و ثبات اکسیداتیو لاشه جوجه‌های گوشتی (سویه راس 308، با نسبت مساوی نر و ماده) انجام شد. طرح مورد استفاده در آزمایش، طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار، 4 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار بود. مصرف خوراک، افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک به صورت دوره‌ای و در پایان دورهای آغازین، ...  بیشتر

اثرات سطوح مختلف اسانس گیاه آویشن باغی (Thymus vulgaris L.) و سولفات روی بر عملکرد، سیستم ایمنی و برخی فراسنجه‌های بیوشیمیایی خون در جوجه‌های گوشتی

قاسم پورحسابی؛ شهاب قاضی؛ برومند چهارآئین؛ سید عبداله حسینی

دوره 30، شماره 115 ، شهریور 1396، ، صفحه 137-152

https://doi.org/10.22092/asj.2017.113271

چکیده
  این آزمایش به منظور بررسی اثرات استفاده از اسانس گیاه آویشن باغی (Thymus vulgaris L.) و سولفات روی (ZnSo4) در جیره غذایی بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه، پاسخ ایمنی و برخی فراسنجه‌های بیوشیمیایی خون در جوجه‌های گوشتی و بررسی اثرات ضد باکتریایی اسانس آویشن انجام شد. در بخش آزمایشگاهی، اثرات ضد باکتریایی سطوح ppm 0، 100، 200، 300 و 400 اسانس آویشن به روش انتشار ...  بیشتر

اثرات استفاده از سطوح مختلف یونجه و خارشتر با و بدون آنزیم بر عملکرد، صفات لاشه و فراسنجه‌های خونی جوجه‌های گوشتی

امید اسدی قدیم؛ علی نوبخت

دوره 30، شماره 115 ، شهریور 1396، ، صفحه 179-192

https://doi.org/10.22092/asj.2017.113274

چکیده
  این آزمایش جهت بررسی اثرات گیاهان دارویی یونجه و خارشتر و آنزیم بر عملکرد، صفات لاشه و فراسنجه‌های خونی جوجه‌های گوشتی صورت گرفت. آزمایش به صورت فاکتوریل (5×2) شامل (جیره بدون گیاه، 2 و 4 درصد از یونجه و خارشتر) و دو سطح آنزیم (صفر و 025/0 درصد) با تعداد 480 قطعه جوجه گوشتی سویه راس- 308 در 10 تیمار، 4 تکرار و 12 قطعه جوجه در هر تکرار از سن 11 تا ...  بیشتر

تأثیر سطوح مختلف اسیدآمینه ترئونین بر عملکرد و پاسخ‌ ایمنی جوجه‌های گوشتی سویه آرین در دوره آغازین

ابراهیم بحرینی؛ محمد بوجارپور؛ سید عبداله حسینی؛ سمیه سالاری؛ هدایت الله روشنفکر

دوره 30، شماره 114 ، خرداد 1396، ، صفحه 3-10

https://doi.org/10.22092/asj.2017.111306

چکیده
  به‌منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف اسیدآمینه ترئونین بر عملکرد و پاسخ‌ ایمنی جوجه‌های گوشتی سویه آرین 386در دوره آغازین (1 تا 21 روزگی)، آزمایشی با استفاده از 600 قطعه جوجه گوشتی و در قالب طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار، 5 تکرار و 30 قطعه جوجه در هر واحد آزمایشی انجام گردید. تیمارهای آزمایشی شامل سطوح 66/0، 76/0، 86/0، 96/0، 06/1 و 16/1 درصد ترئونین بودند. ...  بیشتر

اثر سطوح مختلف اسیدهای آمینه جیره در سنین ابتدایی و نوع تلاقی بر صفات عملکردی، وزن اندام‌های ایمنی و نسبت هتروفیل به لنفوسیت در جوجه‌های گوشتی سویه آرین

سعید عابدی؛ حمیدرضا علی اکبرپور؛ کاظم یوسفی کلاریکلایی

دوره 29، شماره 113 ، اسفند 1395، ، صفحه 87-98

https://doi.org/10.22092/asj.2017.109466

چکیده
  این آزمایش با هدف بررسی اثر کاهش میزان اسیدهای آمینه جیره (پیشنهاد آرین و ۶ درصدکمتر از آن تا 25 روزگی) و نوع تلاقی (کلاسیک و جدید) روی صفات عملکردی و برخی خصوصیات سیستم ایمنی جوجه‌های گوشتی آرین انجام شد. تعداد 500 قطعه جوجه یک روزه مخلوط از دو جنس در قالب یک طرح آماری فاکتوریل با 4 گروه آزمایشی و 5 تکرار برای هر گروه طی مدت 44 روز مورد آزمایش ...  بیشتر

اثر پودر زردچوبه، دارچین، پروبیوتیک و آنتی‌بیوتیک بر عملکرد رشد و فراسنجه‌های خونی جوجه‌های گوشتی در دوره‌ی آغازین

محمد حسین نعمتی؛ سید عبداله حسینی؛ وحید قاسملو؛ امیر میمندی پور

دوره 29، شماره 113 ، اسفند 1395، ، صفحه 111-122

https://doi.org/10.22092/asj.2017.109468

چکیده
  به منظور بررسی اثر پودر زردچوبه، دارچین، پروبیوتیک و آنتی‌بیوتیک بر عملکرد رشد، فراسنجه-های خونی و پاسخ ایمنی جوجه‌های گوشتی در دوره‌ی آغازین، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 7 تیمار در چهار تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1- تیمار شاهد، 2- جیره‌ی حاوی 150 میلی‌گرم در کیلوگرم آنتی‌بیوتیک آویلامایسین، 3- جیره‌ی حاوی 100 ...  بیشتر

تاثیر ترکیبی از عصاره‌های اتانولی آویشن شیرازی و رزماری در جیره بر روی کاهش اثرات آفلاتوکسین B1 در جوجه‌های گوشتی

میلاد منافی؛ مهدی هدایتی

دوره 29، شماره 112 ، آذر 1395، ، صفحه 105-116

https://doi.org/10.22092/asj.2016.107425

چکیده
  در این آزمایش، مقایسه اثرات عصاره‌های اتانولی آویشن و رزماری بر خصوصیات عملکردی، فراسنجه‌های بیوشیمیایی خون، ریخت شناسی روده کوچک در جوجه‌های گوشتی مبتلا به آفلاتوکسیکوزیس مزمن انجام شد. بدین منظور، از 300 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی استفاده شد، در قالب 4 گروه آزمایشی شامل: گروه آزمایشی اول، شاهد منفی: ...  بیشتر

تاثیر سطوح مختلف کلریدپتاسیم و کلریدآمونیوم در جیره بر عملکرد جوجه‌های گوشتی تحت تنش گرمایی

محمد یگانه‌پرست؛ جلال سالاری؛ مجید کلانتر نیستانکی؛ فاطمه صاحبی اعلا

دوره 28، شماره 107 ، شهریور 1394، ، صفحه 137-146

https://doi.org/10.22092/asj.2015.102345

چکیده
  آزمایشی جهت بررسی تأثیر کلریدپتاسیم و کلریدآمونیوم، در جیره غذایی دوره رشد جوجه‌های گوشتی جنس نر سویه هوبارد به عنوان الکترولیت­های خوراکی تخفیف دهنده اثرات تنش گرمایی و در شرایط تنش گرمای چرخه­ای طبیعی تابستان استان قم (دمای 23 تا 41 درجه سانتیگراد)، انجام شد. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 12 جیره آزمایشی در 4 تکرار و 19 قطعه ...  بیشتر

بررسی تأثیر استفاده از سرکه و آنزیم فیتاز بر عملکرد و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی

نسیبه محمدباقری؛ رامین نجفی

دوره 28، شماره 106 ، خرداد 1394، ، صفحه 219-230

https://doi.org/10.22092/asj.2015.101362

چکیده
  مطالعه حاضر جهت بررسی اثرات مکمل‌سازی سرکه، آنزیم فیتاز و اثرات متقابل آن­ها بر عملکرد، چربی­های­ خون، سیستم ایمنی و برخی ویژگی‎های لاشه جوجه­های گوشتی انجام شد. برای این منظور، تعداد 240 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه سویه راس 308 در یک آزمایش فاکتوریل 2×2 در قالب طرح کاملاً تصادفی، با چهار تیمارآزمایشی، پنج تکرار و 12 قطعه جوجه ...  بیشتر